|
Noyan Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Fatih Sultan Mehmet gibi bir insanın yaptığı bir işi bugün sorgulamak hatadır. Yani sen o dönemde onun veziri olsan veya herhangi bir bağlantın olsa ve bu olayı ona sorsan sana mantıklı bir cevap veremez miydi? Dünyanın en büyük liderlerinden biri hakkında hata yaptığını mı söylüyorsun?
Devletler barındırdıkları farklı etnik kökenlere karşı uygulamalar yaptırdı diyorsun. Neden? Tedbir amaçlı. E belki Fatih Sultan Mehmet de tedbir amaçlı kralı ve oğullarını kaldırmıştır? Senin sorguladığın o kralın soyundan gelenler hala Doğu Karadeniz'de çalışmalarını sürdürüyorlar güzel kardeşim. Neye iddaa yapıyorsun sen? Burada olup biteni biliyor musun da iddaa yapıyorsun? Senin iddaa yapmak istediğin şey zaten her yerde mevcut bilinen sıradan şeyler. Pontus teşkilatı hala burada nüfus yapma gayesinde. Gençleri hedef alarak kağıt imzalattırıp para veriyorlar. Kimilerine de bedava *** teklif ediyorlar. O imzalattıkları kağıdın özetinden haberin var mı senin? Fatih Sultan Mehmet'in icraatını anlatıyorsun bana. Niye öyle yaptı diyorsun öyle mi? Oldu mu bu yani? Uygun mudur bu senin söylediğin? Bunları söyleyeceğine güncel olarak hala Pontuslular neler yapıyor onları araştır. İlk önce kulağıma geldi diyorsun sonra iddaa ediyorum diyorsun. Hangisidir yani? Ki bu söylediklerin zaten bilinen şeyler. Hani bilinen derken, doğru bilinen anlamında söylemiyorum. Duyulmuş şeyler yani. Türkiye'nin şuanda en büyük uyuşturucu pazarı ve organ mafyacılığı burada işleniyor. Neden burası tercih ediliyor? Devlet kısa bir süre öncesine kadar zaten normal mafyayı çökertti. Bilinenleri çökertti. Biter mi ama? Biliyorsun Laz mafyasını. Hani vatanperverlikten bahsediyoruz iyi güzel. Ama işin bu kısmı var birde. Bunlardan ne kadar haberdarsın/ız?
Çok değil daha kısa bir süre öncesine kadar Çay ekonomisiyle tavan yapan bu topraklara Rusya istihbarat servisleri 10 luk sistemlerle hayat kadınları yolladılar. Her 10 kişinin başındaki 1 kişi direkt olarak bu servislere bağlı ajanlardı. Amaç neydi? Sadece *** pazarı mı? Bunları biliyor musunuz siz? Haberiniz var mı yani öyle iddaalarda bulunuyorsunuz? Herkes şunu diyor; "Aman efendim Doğu Karadeniz milleti çok çapkın, gece gündüz nataşalarla beraberler". İşin aslı bu değil güzel kardeşim Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bahsettiğin uygulamalar tabiki mevcuttur. Ama "asimile" kelimesini buna ne imparatorluk nede devlet dahil eder. Diyorsanki tek bir bayrak anlamında kullanıyorum eyvallah. Ama kültürel anlamda diyorsan sana bırak katılmamayı, bilmeyen bilir kişi gibi konuşmuş olduğunu söylemekte hiç çekinmem. Asimile sözcüğü yaptırımlara karşı direniş göstermeye çalışan bazı zümrelerin zafer elde etmek ve tanınmak için uydurduğu kelimelerdir. Osmanlı İmparatorluğu fethettiği her yerde medrese açmıştır. Mısır'dan Fas'a kadar. Bu durum onların asimile anlayışının göstergesi midir? Yoksa cihat anlayışının göstergesi midir?
Bana öyle nüfustan filan bahsetme. Buranın nüfusunu buranın yerlisine soracaksın. Bu nüfus neye göre azalıp fazlalaşıyor. Neye göre değişim gösteriyor. Bana veya başka bir yerlisine soracaksın. Milliyetiymiş Hürriyetiymiş öyle gazeteyle filan olmuyor bu işler. Burası sanıldığı gibi neşeli, uzun burunlu ve fıkralarıyla meşhur insanlardan ibaret değil. Lütfen ama lütfen senden rica ediyorum emin olmadan sağdan soldan duyduğun, okuduğun yazıları kendine iddaa aracı etme. Özellikle senden bu tür iddaalar beklemezdim..
|
ßiLgiLer için teşekkürLer yüksek oranda doğruLuğa sahip yazıLar bunLar emeğine sağLık
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.)
ßir LivaneLi olarak tebrik ederim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.))
----------
|
beston Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
laz la lazı ayıramıyanlar açısından çok önemli bir bilgi.. laz nedir laz kime nedir. herkez trabzonluları laz sanıyor ama başlıktada belirtildiği gibi asıl lazlar rize artvin arasında yaşıyan kişilerdir.
birde bunun espirisini yapanlar yokmu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
noyan bu güzel bilgilerden dolayı teşekkür ederim..
|
evet daha çok Rize ve çevresinde yoğunlaşmış böLgedeLer
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.)
Artvinde ise daha çok Göçme diyebiLeceğimiz Poşha diye geçen haLk Ardanuç yusufeLi gibi böLgelerde..ve GürcüLer ise Daha çok merkeze bağlı köyLer ve çevresinde.. LazLar ise sahiL kesiminde yani hopa ve arhavi de yer alıyor..merkeze yakın ilçelerde ise dağılım oranları değişim göstermekte birlikte yerleşik düzene göre ve geçim kaynaklarına parasal dengeye göre değişmekte.