Cevap: Köpeklere Arap Diyen Anlayıştan Geliyoruz!
DizZy en başta şunu belirtmek isterim ki ben kimseye dinsiz muamelesi yapmıyorum sağdece böyle konularda biraz ateşliyim hani fanatik taraftar misali Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. eğer bu konuda böyle bir izlenim verdiysem en başta bundan dolayı özürdilerim senden ve tüm if den .. Asıl konumuza dönecek olursak, somut örnekleri vermek bende çok isterdim lakin somut örnek verecek şuan için bir durum yok çünkü somut örnek teşkil edecek ülkemde bir durum şuanlık tam manasıyla yok. 54. hükümet yani Erbakan Hoca D8 'i devreye soktuğunda somut örnek almıştık neticesi ve meyvesini çok iyi vermişti hemde. sizde hatırlarsınız ki sağdece kaddafi hariç neredeyse çoğu Arap liderleri bu oluşumu destekledi Türkiye önderliğinde. ama malumunuz 'post modern' darbeyle d8 hayellerimiz çok kısa sürdü. şunu sana samimiyetimle söylemek isternmki emin olunuz ki Arap halkı biz Türkleri çok seviyor. Örneğin şuan Türkiyede bir belgesel programı var 'AYNA STV'de onu izliyorum sıkı bir takipçisiyim orda arap ülkelerinde röportajlar yaparken Türkiyeye aşırı derecede muhabbet var özellikle Osmanlı zamanında okadar yatırım yapmış ki oralara hala Osmanlıyı anlatan nesiller var. Araplara söverim diyorsun. bu kin bence çok yanlış eğer sövülecek bir kavim varsa ki dinimizde küfür yok ondanda ötesi dinimizde lanetleme dahi yok. ama yinede sövecek lanetleyecek isen şahet direk Allah katında lanetli kavim olan yahudilere, siyonistlere yap bu dediklerini. Üstad Necip Fazıl tam hatırımda değil lakin 'özlediğimiz nesil' konferasında şunları söylüyor; Kavmiyetçilik Türkün özünde yoktur. Arap ve Türk bunların her ikiside Eski Arap (Asr-ı Saadet, Emeviler, Abbasiler v.s) Eski Türk Osmanlı ve daha öncesi Selçuklu yani demem o ki ne şuan ki biz Türkler Eski Türkleriz nede o Araplar Eski Araplar. biz bu kaliteyi yakaladığımızda onlarda bu kaliteyi asla red etmeyecekler. yine Üstad diyor ki bir konferasında 'İslam Alemi muazzam bir zuhur bekliyor.' Yani küfür ebedi değildir. Allah (c.c.) nurunu tamamlayacaktır yeter ki biz safımızı belli edelim ve samimi olalım. hoşgörü dinine mensuplarız bu dini yaşamak ve yaşatmak istiyorsak Arapların ihanet terenelerini bir tarafa bırakıp, Araplar müslüman bu gücü İslam için nasıl kullanırız diye planlar ve projeler geliştirmeliyiz yani birlik olmalıyız. Başka bir alternatifimiz yok... Selam ve Dua ile.. |