Cevap: SentineL Security System v.1.01
Tcl dosyanı inceledim, eline sağlık, bu işe azimli kişileri görmek sevindiriyor beni.
Bir kaç tavsiyede bulunayım. Mesela bota özellik diye eklediğin bir çok şey aslında komut adını değiştirmekten başka birşey değil, bu sana özgü bir şey değil sıklıkla yapılan bir hata bence. Şöyle ki, mesela .zline nick diye bir özellik koyuluyor bota. Ben bu tarz özellikleri anlamakta güçlük çekiyorum. Çünkü zaten o komutu oper ve daha yüksek yetkidekilerin kullanılmasına izin veriliyor e zaten onlar /zline nick diye ban atabilecekler, ne diye .zline nick gibi bir "özellik" yapılır ki? İşte bu tarz bir sürüüüü özellik var. Bence bunları azaltmalısın, çünkü bota özellik diye koyacağın bir komut, eğer kullanımı çok karışık bir komutu kolaya indirgiyorsa (spamfilter gibi) veya birden çok komutla yapılabilecek bir şeyi tek komuta indirgiyorsa o zaman özelliktir. Senin de bunu göz önünde bulundurup ileride yapacağın özellikleri ona göre yapmanı tavsiye ediyorum.
Kodların konusunda ise en çok gözüme çarpan tüm procların en sonunda return 0 kullanmış olman. Zaten orası proc'un sonu, orada return yapmaya gerek yok. Onun haricinde bir de şu Bot nickini sabit tutmasını sağlamışsın dakika başka kontrol ettiriyorsun, bot nicki Sentinel değilse die yaptırıyorsun, bazen servisler gider gelir, nick Guest falan olur, o gibi durumlarda die yapması pek mantıklı değil, onun yerine dakika başı kontrolde nickini Sentinel'e çevirttirsen daha mantıklı olurdu sanki.
Tekrardan tebrik ediyorum, çalışmalarının devamını diliyorum. |