Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Şubat 2010, 21:57   #23
BaRoN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hey Be Böyle Bir Hoca Da Varmış...

KuSuRSuZ Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Orasi Universite hemserim , camii yada tekke deil. O dedklerini zaten din dersinde hocalar solerler hep . Universiteler ilim bilim yeridir . Bole hocalar din misyonerligi yapiyolar ben sahsen ogrenci olsam o ogretmenin dersine girmem .

dipnot: Hoca Camii ' de .

Alıntı:
Orasi Universite hemserim , camii yada tekke deil. O dedklerini zaten din dersinde hocalar solerler hep .

1- Selam Kelamdan önce gelir (Hadis-i Şerif)

2- “Aranızda Selâmı Yayınız.” (Hadis-i Şerif / Müslim)

Müslümanların aralarında selâmlaşmaları ilâhi bir emirdir.

Cenâb-ı Hakk Âyet-i kerime’sinde şöyle buyuruyor:

“Bir selâm ile selâmlandığınız vakit, siz ondan daha güzeli ile karşılık verin veya aynıyle mukabele edin. Şüphesiz ki Allah her şeyi hesap edendir.” (Nisâ: 86)

Abdullah ibn-i Ömer -radiyallahu anh- anlatıyor:

“Resulullah’a İslâm’ın hangi ameli daha hayırlı?” diye sorulmuştu.
“Yemek yedirmen, tanıdığın ve tanımadığın herkese selâm vermen.” diye cevap verdi.” (Ebu Dâvud)

Yüce Rabb’imiz ve Peygamber Efendimiz bize tanıdığımız ve tanımadığımız bütün müslümanlara selâm vermemizi öğütlemektedir. Çünkü selâmlaşma; insanların birbirlerini sevmelerinin ilk adımıdır.

Selâmlaşma bir dostluk ve hayırseverlik âlametidir. Müslümanlar arasında tanışma ve kaynaşma sebebidir. Âile, akraba, komşu, arkadaş arasında oluşan dargınlıkları ve kini giderir. “Selâm” sözünden gönüllere sevgi sızar ve gönüller yumuşar.

Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz:

“Ben size yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şeyi haber vereyim mi?
Aranızda selâmı yayınız.” buyurmuşlardır. (Müslim)

Alıntı:
Universiteler ilim bilim yeridir .

Bizde kilise yada sinagog demedik zati üniversitede selam verilip alınmaz diye dinde Ayet mi okudun ? !!!

Alıntı:
Bole hocalar din misyonerligi yapiyolar

Şimdi bu sözünle sen müslüman olduğunumu iddia ediyorsun?
Ben şuan ister günaha gireyim ister girmeyeyim şunu söylüyorum ki sen müslüman değilsin olsanda hakiki bir müslüman asla hiç değilsin sen bence iyi bir münafık! ve küfür yobazısın!.

Alıntı:
dipnot: Hoca Camii ' de .

O sana göre sadece Camii'de bana göre Hocalar heryerde!

Dinin cevap veremedigi sorulara bilim cevap vermistir , biliminde cevap veremedigi sorulara din cevap vermistir . Bilim din felsefe butundur .. birbirinden ayrismaz..

Alıntı:
Dinin cevap veremedigi sorulara bilim cevap vermistir ,

Dinin veremediği cevap diye birşey söz konusu değildir!

Alıntı:
biliminde cevap veremedigi sorulara din cevap vermistir .

Hemde taa 14 asır önce verdi!

Alıntı:
Bilim din felsefe butundur .. birbirinden ayrismaz..

Bilim ile Din bütün olabilir. ama asla felsefenin onların arasında yeri yoktur.

Şunuda söylemek isterim ki (yanlışım yoksa ya Hadis-i Şerif bu söz yada H.z Ömer (r.a.) 'in sözü) Bence sen ;

“Hesaba çekilmeden önce, kendinizi hesaba çekiniz.

bu söze kulak ver!

Ataların dönmüş Ateşperestlikten ama; sende birazcık izi kalmış gibi!

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver