|
KuSuRSuZ Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Rahatim tabi .. Belki hepinizden daha cok inancliyim ama taviz vermiyorum bole adamlara , Bu konunun basligi gericilik amac selam veren ogretmenleri kotulemek deil belirttim zaten postumda , saptirmayin dediklerimi , fizik ogretmeni fizikden , biyoloji oretmeni biyolojiden yararlanir tarih ogretmeni tarihden vs.. vs.. Dini kitabi karistirmamali , sadece islam dini deil tabi hrsitiyanlik yahudilik icinde gecerli bu , gericiligin her cesidine karsiyiz . Universitelerimiz Aydin ilerici olmali yobaz gerici deil ..
|
Kur'ân-ı Kerîm'de şöyle buyrulmaktadır:
“O halde insan neden yaratılmış olduğuna bir bakıversin. O (ana rahmine atılıp dökülen bir sudan yaratılmıştır. O, omurga ile göğüs kemikleri arasından çıkar. Şüphe yok ki O, onu döndürmeye elbette güç yetirendir. O günde gizlilikler açığa çıkartılır. (O günde) onun ne bir gücü olur; ne de bir yardımcısı”. (et-Tarık, 86/5-10)
Atılıp dökülen su, meninin vasfını anlatan bir ifadedir. Meni, su damlalarına benzeyen sıvı bir terkiptir. İçeriği dökülür, hızla hareket eder, canlıdır. Bu özellik, ayette kendi kendine hareket edebilmeye delalet eden ism-i fail sigası kullanılarak doğrulanmıştır. Suyun akıcı olarak nitelenmesi dışında, diğer bütün vasıflar insanla ilgilidir. Zira bu ayetlerde ele alınan konunun odak noktası insanın yaratılışıdır. İnsanın yaratılışı, öldükten sonra dirilmenin mümkün olduğuna delalet eder.
Al sana biyoloji ve Kuran.
Cahil arkadaşım benim ,senin ilgi çekmeye çalışan bir şovmen olduğunu düşünüyorum,onun için sana sadece gülüyorum.
Bugün bulunan şeylerin coğunu yüce kitabımız 14 asır önce söylüyordu bize.
Misal ; güneş sistemi,sıcak su ile soğuk suyun karışmadığı yer
vb.