Konu: Tavuk Kroket
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Şubat 2010, 23:09   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavuk Kroket




Malzemeler

Kemiksiz Tavuk Eti 600 Gr ( Tercihan Bonfile Tarafı, Kanat Seviliyor İse İkiye Parçalanmış Tavuk Kanadı )

Köfte Harcı 1 Çorba Kaşığı Silme

Un 1 Çorba Kaşığı Silme

Soda Yaklaşık 1/3 ' Ü

Köri 1/2 Çay Kaşığı

Sarmısak Tozu ( İsteğe Bağlı ) 1/2 Çay Kaşığı

Toz Kişniş 1/2 Çay Kaşığı

Kara Biber 1/2 Çay Kaşığı

Kızartma Yağı ( Var İse Tercihan Yanmaz Tip Zeytinyağı Yok İse Kızartmaya Uygun Sıvı Yağ)

Hazırlanışı

Bonfileyi Küçük Kuşbaşı Şeklinde Doğrayın

Derince Bir Kase / Kap İçine Köfte Harcı + Un + Köri +Sarmısak Tozu + Kişniş + Karabiberi Koyarak Üzerine Yaklaşık 1/3 Şişe Sodayı Dökerek Bir Pütür Kalmayacak Şekilde Karıştırın ( Bu Sos Boza Kıvamından Biraz Daha Sulu Olacaktır, Soda Miktarını Buna Göre Ayarlayın.)

Kuşbaşı Doğranmış Tavıkları Bu Karışımın İçine Koyarak Sos İçinde İyice Harmanlayınki Sos Parçaların Her Tarafını İyice Örtsün

Kızartma Yağınızı Derin Bir Kızartma Tenceresine /Kabına Bol Bir Şekilde Koyun ( Yağ Kuşbaşıları Örtecek Şekilde Olmalıdır Ki Çevirmeye Gerek Kalmasın ) Orta Isıda Kızdırılmış Yağı Küçük Bir Parça İle Test Ediniz

Kuşbaşıları Sosun İçinden Alarak Bir Maşa İle Yağın İçine Atarak Kızartınız. ( Tavuk Çok Çabuk Pişeceğinden Kızartmanın Başından Ayrılmayınız Ve Sürekli Kabı Sallayınız Veya Maşa İle Parçaları Kontrol Ediniz. İstediğiniz Kıvama Gelince Kağıt Havlu Üzerine Çıkararak Fazla Yağını Alınız.

Öneriler:

1.Eğer Kroketin Daha Kıtır Olmasını İstiyorsanız, Sosa Bulanmış Parçaları Kızartma Kabına Atmadan Önce Mısır Ununa Bulayın

2.Köfte Harcı Yarine Piyasada Bulunan ''Tavuk Harcı'' Nıda Kullana Bilirsiniz. Tavuk Harcı İçinde Bulunan Bulamaç Paketine Sadece Soda İlave

Ederek Kullabileceğiniz Gibi İstediğiniz Baharatları Ekleyebilirsiniz. İkinci

Paketi İse Aynen Mısır Unu Gibi Parçaları Daha Kıtır Yapmak İçin

Kullanabilirsiniz.

3.Yukarıdaki Malzemelerin İçinde Tuz Bulunmamaktadır. Zira Köfte Ve

Tavuk Harçlarının İçinde Bir Miktar Tuz Bulunabilir. Hazırlanmış

Sosu Muayene Etmeden Tuz Eklememeniz Önerilir.

4.Tavuk Yerine Hindi Bonfile Kullanabilirsiniz. Ayrıca Kuşbaşı Doğramaya

Uygun Kılçıksız Her Tür Balık Da Kullanılabilir. Midyeyi Bu Şekilde

Kızartabilirsiniz. Mevsiminde Kılçığı Ve Kafası Alınmış Hamsiyi De Bu

Şekilde Kızartabilirsiniz.

Deniz Ürünleri Kullandığınız Takdirde İçine Koyacağınız Baharatları Kendi Damak Tadınıza Göre Düzenleyebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver