Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER:
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 paket yaş maya
*4 yemek kaşığı toz şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta sarısı(üzeri için)
aldığı kadar un
iç harcı için;
*3-4 adet orta boy patates
*2 adet soğan
*1 kaşık salça
*1 tatlı kaşığı pulbiber(isteğe bağlı)
*biraz tuz
YAPILIŞI:
*yoğurma kabının içerisine mayayı,suyu,şekeri alıp iyice eritilir.süt,sıvıyağ, tuzve de un eklenip bir güzel hamur yoğurulur.ardından 45 dakika kadar üzeri kapatılıp mayalanmaya bırakılır.
*öte yandan iç harcımız için patateslerin kabukları soyulur ve haşlanır.daha sonra küp küp doğradığımız soğanlar kavrulur,salça eklenir ve haşlanıp ezilmiş patatesler eklenir tuzu biberi katılır ve karıştırılır.
*bu arada mayalanan hamurumuz bezelere ayrılıp,patatesli harçtan içerisine konur ve ek yerleri alta elecek şekilde tepsiye dizilir.üzerlerine yumurta sarısı sürüldükten sonra 200 dercelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.ılındıktan sonra servis yapılır