Güz Gülü Ekmeği
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler : 5 su b. söke un
1 paket kuru maya
yarım çay b. zeytinyağı
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. toz şeker
1 su b. ceviz
alabildiği kadar ılık su
Ara katlar için: zeytinyağı
Üzeri için: 1 yumurta sarısı
ceviz
çörek otu
susam
Hazırlanışı :
İlk olarak kekini hazırlayın. Bunun niçin yumurtaları karıştırma kabına kırın. Üzerine şekeri kırarak mikserle köpürene kadar çırpın. Daha sonra üzerine yarım çay b. su, vanilya, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
Söke unu karıştırma kabına alın. ÜZerine kuru mayayı, tuzu ve toz şekeri alarak harmanlayın. Daha sonra ortasını açarak içine zeytinyağını ve alabildiği kadar ılık su dökerek hamuru yoğurmaya başlayın. Daha sonra önceden bir süre ılık suda beklettiğiniz cevizi doğrayıcıdan geçirerek hamura ilave edin.
Hazırladığınız hamurdan elmadan biraz daha ufak bir top hamur ayırın. Kalan hamuru 2 ye ayırın. Her bir hamuru da 4 bezeye ayırarak 8 beze elde edin. Bu bezeleri tabak büyüklüğünde açın. 4' er tane üstüste koyarak aralarını yağlayın.
İlk hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın. Ortadan uç kısımlarına kadar,ucunu kemeyecek şekilde kesin. Sonra orta kısmımdan ucunu tutarak açın. Dİğer hamuru da ortasına alarak aynı şekilde kesin. Fakat keserken uç kısımlarının bir öncekinin ortasına gelmesi gerektiğine dikkat edin. En son başta ayırmış olduğunuz hamuru ortasına koyarak üzerine yumurta sarısı sürün. Bütün cevizlerden kondurduktan sonra çörek oyu ve susam serpip 180 derecede pişmeye bırakın. |