Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Şubat 2010, 09:11   #2
CesuryureK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: özeldeki sesleri çoğaltma

Öncelikle bir gayret içinde olup bişiler yazmandan dolayı seni tebrik ediyorum.
umarım bu konuda diğer arkadaşlara örnek olur.

Öncelikle Dialog kodunda bir sorun yok. yani butona basarsın çalar. Bunda herhangi bir problem yok.

ses1 ve ses2 olarak yaptığın aliaslara Event(Text Eventi) yerleştirmeye çalışmışsın.
bu kullanım hatalıdır.
Tam olarak ne istediğinden de emin değilim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kişinin özeline yazdığı herşeyde ses çalmasını istiyormuşsun gibi bir durum sezdim.

eğerki ilkkez yazdığında ve tek bir kere çalmasını istiyorsan bu durum için Open Eventini kullanırsın.
Yok ben kişinin yazdığı her mesajında cevap versin diyorsan

on *:text:*:?: {
if ($active != $nick) {
.splay ses1.wav
.splay ses2.wav
}
}

lakin bu durumda iki seste çalacaktır aynı zamanda o yüzden timer ile sesin uzunluğuna göre zaman limiti koyarsın
mesela ses1.wav 3 saniye sürüyorsa bu durumda

on *:text:*:?: {
if ($active != $nick) {
.splay ses1.wav
.timer 1 3 .splay ses2.wav
}
}

şeklinde ikinci sesin 3 saniye sonra devreye girmesini sağlarsın.

Eğerki ailases kısmı ile yapacaksan da

alias ses1 { .splay ses1.wav }

gibi yaparsın

son bir nokta; eğerki kodun "alias ses1" diye başlarsa yani kod alias diye başlarsa kodu remoteye ekliyorsun yok eğerki alias diye başlamıyorsa bu durumda kodu Aliases kısmına koyarsın. Aliases kısmındaki verilerde text eventini kullanamazsın.
-
senden anladığım kadarı ile yardım edebileceğim bu. Eğerki bu söylediklerim ihtiyacını karşılamaz ise, daha açık ve anlaşılır bir şekilde istediğini belirttiğin taktirde yapmak istediğinde yardımcı olacağı(z)m.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver