Cevap: toolbara lag/ram
Tabiki seve seve.
SetControlMDX nedir?
mDX.DLL birtakım kontrolleri oluşturmak için örneğin toolbar,statusbar,progressbar
mIRC Dialog'larında çeşitli mIRC Standart Dialog kontrolleri aramaktadır.Bu kontrolleri
kullanarak kendi kontrollerini oluşturabilmektedir.mDX.DLL ile oluşturulacak kontrolün
hangi mIRC Standart Dialog kontrolüne ihtiyaç duyduğunu öğrenmek istiyorsanız,
yukarda vermiş olduğum mDX.DLL Download adresinde yer alan zipli dosyayı
indirdiğinizde içerisinde bazı help(yardım) dosyalarının yer aldığını
göreceksiniz.İncelemeniz gereken help dosyaları ctl_gen.hlp,bars.hlp ve views.hlp
dosyaları olacaktır.Bu yardım dosyalarından herhangi birini açtığınızda
bir takım kontrollerin listelendiğini göreceksiniz.O listenmiş kontrollerden herhangi birini
seçtiğinizde,seçtiğiniz kontrolün hangi mIRC Standart Dialog Kontrolüne ihtiyaç duyduğu en
üstte yazıyor olacaktır.
Örnek vermek gerekirse, bars.hlp dosyasını açtığımızda toolbar,statusbar ve trackbar
kontrollerinin sıralandığını göreceksiniz.Örneğin toolbar'ı seçiyorum ve en üstte
Host control: LIST
yazısını göreceksiniz.Bu da demek oluyor ki dialog'unuzda toolbar oluşturmak
istiyorsanız dialog'unuzda mutlaka bir list kontrolü olmak zorundadır.
Bu kısa bilgiden sonra...
SetControlMDX komutu,mirc standart dialog kontrollerini kullanarak,mdx.dll'de yer alan
kontrollerden hangisini oluşturacaksınız onu oluşturmanızı sağlayan komutdur.
Progressbar nedir?
Progressbar ilerleme,sekme bar'ıda diyebilirsiniz.İçerisinde bir durum gösterge bar'ı olan,
belirtilen 0-100 değer arasında posizyon değiştiren bir durum göstergeside diyebiliriz.
100 maximum ilerleme(sekme) değeridir.Bu değeri de kendi isteğinize göre arttırıp
azaltabilirsiniz.0 ise minimum değeridir.
Smooth nedir?
Progressbar'ın içerisinde yer alan durum gösterge çubuğunun stilidir.Smooth stili
durum gösterge çubuğunu kare kare dilimlenmiş olarak değilde,bir bütün olarak
gösteren stildir.Smooth yerine hiçbirşey yazmazsanız kare kare dilimlenmiş şekilde
gösterilecektir.
Resim olarak ifade etmek gerekirse... Smooth stili: Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Smooth olmayan(boş bırakıldığındaki) stil: Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İyi çalışmalar dilerim.
Konu SeRDaR406 tarafından (13 Şubat 2010 Saat 11:12 ) değiştirilmiştir.
|