Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Şubat 2010, 02:18   #25
BaRoN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sizce İSLAM Aleminin En Önemli Sorunu Nedir ?

Laiklik sistemi bir kul yapısı olmakla beraber aynı zamanda 'rejim'dir. İslam dininin rejimi ise 'Şeriat'tır. tabiki de şıklara laikliği koyacağız, bu kadar bu sistemi savunduğunuz kadar İslamı savunsanızya... hemde o rejim yani Şeriat; ne frenklerden alma rejim! nede kul yapısı! direk bizi Yaradan Allah (c.c.) 'ın bizler için takdir ettiği rejimdir...

Siyah Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Herşeyi biliyorsunya bulup öğrensene Baron hazretleri?

Siyah iddiayı ortaya sen atıyorsun ben değil, sonrada bana laf ebeliği yapıyorsun! eğer ortaya bir iddia atıyorsan onu kanıtlamak mecburiyetindesin aksi halde yalancı durumuna sen düşersin ben değil...

gfriend Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Komünizm de seçeneklerden çıkarılmalı. Çünkü dinle ilgisi olan bir kavram değildir, bir ekonomik rejimdir. Ateizm ile karıştırmayın.

Komünizm ile Ataizmi karıştırmış olsam oraya niye Ataizmi koyayım.
Komünizm görüntüde bir ekonomik rejim olabilir ama içeriğine baktığımızda dini vecibeler yasak değilmiş gibi görünsede o imkanı sana zati tanımıyorlar ki, tanınmayan imkanda hangi dinden bahsediyorsun ülkemde okadar imkana rağmen adam dinini yaşamıyorken o sistemde 3 5 yıla dinini çoktan unutur!

ShanteL Nickli Üyeden Alıntı
PentagraM'a katılmamak elde değil, İSLAM ülkelerinde laiklik mi var? Türkiye'yle karıştırmayın? Türkiye sadece, vatandaşlarının nüfus cüzdanında yüzde 95 islam yazan, yüzde 65'i MÜSLÜMAN(kılıçadam) olan bir ülkedir.Devlet biçimi : Demokrat, laik hukuk devletidir.Siz bence, TÜRKİYE'nin islamla sorunu nedir? sorusuna ya da İSLAM devletlerinin neden çağın gerisinde kaldığını araştırın.Önceki post'uma bir çok tepki gelmiş, açıklayayım.İslam devletlerimizin ilerleyememesi ve İRAN kadar geri zihniyette kalmış bir ülke kadar teknolojik olarak bile bir adım öteye yol almış olamamasının tek sebebidir, İSLAM ve İSLAMCILIK.Örnek : Suudi Arabistan, DİN POLİSLERİ: amacı; sokakta gezen elele tutuşmuş sevgilileri, nezaharete atmak! yalan mı? Suudi Arabistan'da kadın ve erkek aynı otobüs, araba, motorlutaşıt'da bulunamaz! yalan mı? Dini ne? Ben söyleyeyim.. İSLAM ve İSLAMCILIK. Endonezya'dan örneklere devam edelim, 3 sene evvelki depremi hatırladınız mı? Noldu? Açlığın sefaletin kol gezdiği, o yıkık dökük ağaçlardan yapılmış evleri de gördünüz demi? Hanginiz 5 TL gönderdiniz? Gönderen ALLAH katındaki o sevaba erişecek... Peki Endonezya ve benzeri İSLAM ülkeleri neden çağın gerisinde, Afganistan : Taliban terör örgütü'nün, amacı ne? İSLAM'ı yaymaya çalışmak, emperyalizme son vermek, PKK'dan farkı ne? Din üzerinden insan öldürmek.Filistin: Peki Filistinde İSLAM ve İSLAMCILIK'la yönetiliyor, devlet anlayışı ise:Katı islam, dincilik, İsrail ile gazze'de yapılan savaştan sonra haberlerde duyuyor musunuz Filistin'de, terör örgütlerinin faaliyetlerini? Sadece isyancılar çıkıp, 2 3 el bombası gönderiyor öteki tarafa, yapamaz ki, bittiler.Başları da kesildi.Gelelim batıya; Bu batı neden bu kadar gelişti neden? Oturup 2 dakika düşünüp 3 satır kaleme alamamış insanlar, hala dincilikten bahsetmesin, manevi olarak yaşadığımız şeylere saygısızlık etmemesi gerekiyor insanların.Batı senden daha dinci, ibadetini eksik mi ediyor? ibadet çok önemli, etmeyen kafir dedin de, açıp bir defa baktın mı kutsal kitabına, orada bütünleştirici din'in İSLAM olduğunu yazarken, İSLAM'ı kabul etmeyenlerin kafir olduğunu yazmıyor, çünkü gönderilen tüm kitaplar insanlık içindir, sonuncusu Kuran-ı Kerimdir.Anket konusunun yanlış açıldığı hususunda görüşümü belirttim.Bilincsiz ve bilgisizce yazılmış şıklar.Şunuda ekleyeyim, İSLAM alemi diye nitelendirdiğimiz kesimi ayırtetmek gerekiyor, inanılmaz modern ve bilincli egitim düzeyi yüksek insanlar yetiştirmiştir Din'imiz, geçmişte bir çok örneği var, işte biz o ilim/bilim insanlarını örnek alırsak gelişiriz.Ortaokul cocuklarını ders kıyafetleriyle camii'ye götürmekle değil! Devlet anlayışını benimseyip, onu koruyup yaşarsak ilerleriz.Din'i ögrettiğim çocuklarımı, hakim savcı, devlet memuru yaparak degil, onları kendi alanlarında geliştirerek ilerleriz! İSLAM ülkelerindeki karışıklık, her alanda, değişik kimselerin bol bol fikirlerini belirtmesindendir, o karmaşa, kaos'a, itibar zedelemeye kadar gider... Devletsiz ve özgürlüksüz bir ülke yönetilemez, eğitim ve ekonomi anlamında geride kalmış ülkeler İSLAM ülkeleridir, sorunlarıda bunlardır.. Tşkler.

Senin bu yazdıkların direk islama küfürdür!
Öyle sanıyorum ki iyi bir kaba-ham ve softa bir küfür yobazısın!
sana cevap dahi yazmayacağım çünkü hakikaten ya sen müslüman değilsin yada iyi bir münafıksın!

Allah (c.c.) sana hidayet nasip etsin! bizleride hidayetinde sabit kılsın inşa Allah.

Vesselam...

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver