|
Alıntı: |
ve İsa dedi ki; başlangıcı bilmeden sonunu mu arıyorsunuz ?
Herkesi Tanrı gönderdi ve peygamberleride Tanrı seçti tek bir gerçek var kalbine bakıp iyi olduğuna emin olan insanın yeri cennettir. Zaten böyle bir insan fani hayatta da alnı açık ve onurludur, çünkü bilir kimseye bir kötülüğü dokunmadı hep iyi insandı.
|
Cennet ehli kalp temizligiyle olacak bir degildir. Cennet ehli olmak icin İslam'in 5 sartini bilmek ve yapmak gerekir. Ama iyi ama kötü kabul'u Allah bilir.
Cennet ehli imanin sartlarini yerine getirmek lazim. ama iyi ama kötü kabul'u yine Allah bilir.
Siz bir iş yerine gidin. Size 5 tane şart verecekler bunlari yapin diyecekler ve siz hic birisini yapmiyacaksiniz. Vede bilmiyeceksiniz ne oldugunu nasil oldugunu ? işe alinma olasiligini düşünün.
Siz bir iş yerine gidip yine 5 şarti alacaksiniz. Hepsini bileceksiniz ve cevapliyacaksiniz. Belki teredütlü olacak cevaplariniz. kimisinin icinde hata olabilir belki. ama cevapladiginizi düşünün.
Sizce hangisi işe alinir ?
|
Alıntı: |
Bende şuna anlam veremedim arkadaşlar;Hepimizin Allah'ı bir eğer bir Allah'a inanıyorsak dinlerine ve gönderdiği peygamberlerede inanıyoruz .
O zaman şu anda neyi tartışıyoruz pek anlamadım.Sonuçta Hristiyanlık ya da Yahudilik bu dinlerde kabul edilmiş.Peygamberleri olan dinlerdir.
Ben yine ısrarla hemde çok ısrarla Kimin cennete Kimin cehenneme gidip gitmeyeceğini Allah bilir diyor.
|
Elbette Allah bilir. ama yukarda vermiş oldugum örnek bunun icinde gecerli bence. yada farkli bir şekilde anlatayim
Şimdi farzedin ki. Hakim karşisina ciktiniz. ve size bir karar verilecek ya ceza evine gönderileceksiniz yada affedileceksiniz. ve siz böyle bir mahkemeye avukat'siz cikacaksiniz. birakin ceza evini belkide idam edilebilirsiniz.ve öylesine iyi bir avukat buldugunuzu varsayin. her girdigi vadayi kazanan bir avukat. Affedilme sansinizi siz düsünün. O iyi avukat işini bilen , her davasini kazan avukat Hz. Muhammed bizim avukatimizdir. şüphesiz ki bizi kurtaracaktir.
Şeytan'in vesveslerine kapiliyoruz. böyle sorularla iman'imizi köreltiyor. böyle vesveselere kapilmamak icin ilmi'nizi genişletin arkadaslar genişletelim.
Kirici veya yanliş bir şey söylediysem affola.