Uyarı: Bu konuyu okurken dünya haritasını göz önünde bulundurunuz.
Türk olarak adlandırılan bütün boyların fiziksel özelliklerini araştırıyorum halihazırda. Yalnız Türk boylarının hepsi Orta Asya adale grubuna ve iklim şartlarına göre eşleşmiyor. Madem Mu Adası Avustralya adası yakınlarında, ondan daha büyük bir ada ve batmış durumda ise.. Oranın iklimini araştırıp yine iklim şartlarına göre insanlarda gözle görülen fiziksel özellikleri ve ruhsal durumlarını araştırabilirim. Varsayım olarak insanlığın çıkış noktası orası ise o iklim şartlarına en yakın Türk boylarını veya boyunu bulabilirim.
Araştırmalarım öncesinde bir takım tahminlerden yola çıkarak çeşitli varsayımlar koydum ortaya. Bir varsayımı araştırmaların esnasında çürütürsem diğer varsayıma geçiyorum. Genel olarak şu iklime sahiptir diyemeyiz. Her köşesinde farklı iklimlere rastlanabiliyor. Türkiye ılıman iklim kuşağına sahip olduğu, Erzurum ve Antalya'da fiziksel farklılıklardan dolayı olan sıcaklık farkı gibi orada da fiziksel yapıdan dolayı iklim farklılıkları var. Eğer tarihçilerin araştırmasına göre bütün ırkların çıkış noktası orasıysa ve orada bulunan insanlar o adanın iklim şartlarına göre bir bitki gibi şeklini alıyorsa, yine bu insanlar daha fazla toprak için göç ediyorlarsa, yine bu insanlar orada alışageldiği iklim şartlarına uygun topraklara göç etmek isteyeceklerdir..
Konuyu daha çok kola ayırıyorum. Her konuyu açışımda "Mu Adası insanlığın çıkış noktası ise.." cümlesiyle başlıyorum. Çünkü bütün varsayımlar bu cümleden sonra geliyor.
Mu Adası insanlığın çıkış noktası ise ve Avustralya'nın yakınlarında bir yerde ise;
1- Avustralya Adasının Doğu'sunda kalan Büyük Okyanus'u araştırmamız,
2- Avustralya Adasının Batı'sında kalan Hint Okyanus'unu araştırmamız gerekir.
Mu Adasını araştıracak olursak binlerce yıl öncesine gideceğiz. Onbin, ellibin ve hatta yüzbinlerce yıl öncesine..
Ama bu tarihlere gidecek olursak yerküredeki kara parçaları birbirine yapışık durumdaydı. Kara parçaları her 10 yılda 1 milimetre bulunduğu yerden kayıyor. Bundan yola çıkacak olur ve Mu adasını Hint Okyanus'unun dibinde araştıracak olursak yanlış yapmış oluruz. Çünkü binlerce yıl önce Avustralya Adası tam olarak Afrika kıtasına bitişik, Asya kıtasının dibindeydi. Yani Mu Adasını arayacak olursak tek seçeneğimiz kalıyor. Büyük Okyanus'u araştırmak..
Yada bundan daha önemli birşey var..
Okyanus'un dibine battı dedikleri bu devasa Mu Adası'nın binlerce yıl sonra üzerine bir ada daha kayma oldu. Yıllardır denizlerde teknoloji geliştiren insanoğlu okyanusların dibinde böyle bir bulguya rastlamadıysa geriye tek bir tez kalıyor. Yerküre üzerinde ilk çağlarda birbirine yapışık olan kara parçaları zamanla yer değiştirdi. Avustralya Adası'da zamanla kürenin Güneydoğu tarafına ka***** Mu adasının büyük bir kısmını kapattı..
Noyan Şehitoğlu