Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ocak 2010, 11:19   #3
Feronia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Atatürk'ü Sevemeyenlere

Bazi.. dini gruplari gorunce.. bilmedigim seyleri anlamaya basladim. Bu dinci / Ataturkcu konulari. Yurtdisinda yasiyorum.. oradaki insanlar kadar istedigim kadar ' bilgi' sahibi deilim.. fakat. Ataturk hayrani bir aileden gelince.. sohbetler.. genelde ilginc olabiliyor. ozelikle abilerim bir araya gelince..

Burada.. yani yurtdisinda dair, bazi sozde dinciler var. Yanlis anlasilmasin.
Dinine bagli olupda Ataturk sevenleri cok.. bazi insanlar bunu alip.. aman bu dinci.. Ataturku sevmez dusuncesi icinde goruncede uzuluyorum. 3 grup insan var dusunuyorum..

Ataturkcu.. ki harby Ataturku seven insanlar, dini imani, ibadeti de gerektigi gibi yerine getirenler..

Ataturku seviyorum diye dine karsi farkli dusunen insanlar..

ve asiri dinciler. bu en son asiri dinciler buradada var. Gruplasmalar..

Tanidigimiz insanlar bazen geliyor.. konusu nasil aciliyorsa artik. Ataturku kotulemeye basliyorlar. ee babamda Ataturk hayrani.. sohbet baya ilginc oluyor.

Genelde dincilerin soyledigi seyler soyle:

- Ataturk din dusmani.. vs.

Ataturku gercekten bilen.. ve arastirmasini yapan insanlar ise.. bunun boyle olmadigini anlar. Ataturk ibadetini yerine getiren bir insandi.

Menfaat oldugu icin... cok sacma seyler soylenebiliyor. Bu tur gruplarin sozledigine bakildiginda.. ve yasam tarzlarina bakildiginda.. gercek bir Muslumanin yasam tarzi olmadiginida goruyoruz. kizlari sokakta.. kendileri din satiyor. once herkes ailesine sahip cikacak. sonra insanlara akil vercek. once insanlari insan oldugu icin sevecek.. basi acik basi kapali diye gruplara koymiyacak.. Bu tur insanlar da ailelerini o tur insanlarla gorustuyor.. sanki saci acik insanlar onlari yicek.. yada ayni dini dusuncelere sahip olmayan insanlar.. yani Ataturku seven insanlar, uzayli gibi..

yurtdisinda bile bunlar oluyor yani.

Benim gozumde onemli olan sey....

Bizi yarattan Allahimiza gerektigi ibadeti yerine getirceksin.. Ayni zamanda, uklemizi dusmanlardan koruyan.. ve bir cok guzel seylere imza atan Atamiza da sahip cikacaksin..

bu iki konuyu bir arada tuttuktan sonra hic sorun yok dusunuyorum.

Ya o ya o deil.

ikisi.

saol canim paylasim icin

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet