Senide uğraştırdım malum kodlar bende yok
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
|
Alıntı: |
[19:39:14] <HaLiL> !basla
[19:39:15] <Kelebek23958> « İslami SoruBot, "HaLiL" tarafından başlatıldı. Hazırlanın.. »
[19:39:19] <Kelebek23958> Soru: xclusive kimdir??
[19:39:19] <Kelebek23958> Doğru Cevapa: 20 Puan
[19:39:29] <Kelebek23958> İpucu: ***il
[19:39:39] <Kelebek23958> İpucu: *alil
[19:39:45] <HaLiL> !dur
[19:39:45] <Kelebek23958> « İslami SoruBot, "HaLiL" tarafından durduruldu! »
|
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
alias -l 10 { msg $kanal 4İpucu: $ipucu(2) }
alias -l 20 { msg $kanal 4İpucu: $ipucu(1) }
alias -l ipucu {
var %sayı = $len(%cevaplar)
var %ipucu = %cevaplar
if $1 == 1 { var %böl2 = $int($calc(%sayı / 3)) | var %xc = $left(%cevaplar,%böl2) | return $replace(%ipucu,%xc,$str(*,%böl2)) }
if $1 == 2 { var %böl3 = $ceil($calc(%sayı / 2)) | var %xc = $left(%cevaplar,%böl3) | return $replace(%ipucu,%xc,$str(*,%böl3)) }
}
üstteki remote değiştirilen kısımlar, biraz aceleye geldi umarım sorun çıkmaz.
şimdi sana nasıl * koyacağını anlatim bunu değiştirebilirsin, ilk önce remoteleri söyliyim
$int = bu remote çıkan bölme işleminde küsürat varsa onu düz hesaba çeker mesela 7 / 2 = 3 şeklinde
$ceil = aynı işlem 7 / 2 = 4
$int identifieri bölme işleminde küsürat varsa küsüratı siler ve önceki sayıyı alır.
$ceil identifieri aynı şekilde küsürat varsa küsüratı siler ve sonraki sayıyı alır.
ipucu sisteminde bunu kullandım mantığı şu:
ilk ip ucunda $ceil kullandım ve 2 ye böldüm yarısını yada daha fazlasını * şeklinde verecek
ikinci ip ucu sisteminde $int kullandım ve 3 e böldüm bölünen miktar az olduğu için * sayısıda az olacak ve ipucu çoğalacak.
kod: ekte..
dediğim gibi remotenin içindeki int ve ceil kısımlarını kendin nasıl ipucu vermek istiyorsan öyle ayarlarsın