Konu: Akp?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Ocak 2010, 23:22   #218
help24-7
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Akp?

Shadow Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ben senin yazdiklarini farkli algilamisim diyelimde, sen benim dediklerimi algilayamiyorsun ne yapmamiz lazim simdi?

Sen diyorsunki; Din, T.C mahkemelerinden daha üstündür. Din'in her seyden üstün oldugunu biz zaten kabul ediyoruz. Dinimize laf soyleyen tek bir allahin kuluda yok bu baslik altinda. Ama Müslüman bir ulke olmamiz, ulemalarla yonetilmemiz gerekiyor anlamina gelmiyor. Cumhuriyette yapilmasi gerekenler bellidir, bunun icin anayasa vardir fakat AKPliler basta oldugundan beri anayasada degisiklikler yapmaya calisiyorlar. Bunun amaci nedir? Bunlarin hedefleri nelerdir? Sende bende gayet net biliyoruz. Hala bu konuda neyin tartismasini yapiyoruz, bunu anlayamiyorum. Cunku gercekten bu baslik altina yorum yapanlarin, belli bir yasta olduguna inaniyorum ve yazdiklarimda gayet acik. Dogru oldugunu biliyorsun ama yazdigim cumleler arasindan isine gelmeyenleri secip, hala zeytinyagi gibi üste cikmaya calisiyorsun.

Bak arkadasim burada Cumhuriyet'in ne demek oldugunu hemen hemen herkes biliyor. Bunu aciklamama gerek yok ama yapilanlar ve yapilmak istenenlerin Cumhuriyet ile alakasi yoktur.

AKP ile fikri örtüsmeyenler görevlerinden aliniyor ve yerlerine AKP ile ayni fikirde olan kisiler getiriliyor. Hadi bunada kanit istiyorum de lütfen. Ben bunlari görüyorum, biliyorum, yasiyorum. Ve sen bana yine laik bir devlette allah ile kul arasina kim girebilirki? diyorsun.

Arkadasim, bak sana daha acik ve net bir dille söyleyimde dusuncemi daha net bir sekilde anla. Bu turban olayini, AKP ve o zihinde olan insanlarin olusturdugu partiler disinda bir parti TBMM'ye getirseydi, kesinlikle desteklerdim ama AKP iktidarda oldugu surece bu konuyu desteklemiyorum. Cunku AKP, bu tip din'i konulari amac edinmiyor, arac olarak görüyor. Eger bu konu kabul edilse, AKP'nin ifrat yoluna gidecegide zaten görünen bir gercek. Ama bunu goremeyenler veya gormek istemeyenler, turban olayina karsi cikilmasini kul ile ALLAH arasina girmek olarak yorumluyorlar.

Simdi biz laik devlet miyiz degil miyiz farkli bir tartisma konusudur. Fakat T.C anayasasini baz aldigimiza gore Laik bir devlet oldugumuzu söyleyebiliriz. Ama bence günümüz itibariyle laik devlet degil, reforme edilen veya edilmeye calisilan, seriat devletiyiz.

Laik bir devlette; dini kurumlar ve kurallar dayanak olarak alinmaz. Bu yüzden ulemalarin bu tip konularda karar vermesi dogru degildir. Cumhuriyetle, laiklikle bagdasmaz. Ben buna karsi oldugum icin ve sende din T.C mahkemelerinden daha üstündür, gibi bir cumle soyledigin icin ulemalari destekledigini hissetmeme sebep oluyor, ben ulemalari desteklemedigim icin kendime dinsiz bagdastirilmasi yapildigini düsünüyorum.

Dinsiz bir siyaset olur mu? demissin. Din ile siyaset iliskisini tartisamayiz zaten. Dinsiz siyaset'i gectim, hicbir sey olamaz. Benim veya benim gibi dusunen insanlarin derdi bu degil. Din'i kullanarak siyaset yapmak yanlistir ve AKP bunu yapiyor. Bu yüzden dolayida AKP'yi ve AKP severleri asla desteklemeyecegim. Ben dinimi seviyorum, musluman oldugum icin gururluyum ama dinimi kullanarak siyaset yapanlarin yaninda asla yer almayacagim, seyhlere murit olmayacagim, bunuda bilesin.

AKP'nin yapmak istedikleri belli, lütfen dürüst ol ve bana su cumleyi yorumla. Sayin Basbakan söylemistir bunu; "Hem müslüman, hem laik olunmaz!" Bu cumlede anlatilmak istenen nedir? Bu cumleden ve yaptiklarim yapacaklarimin teminatidir düsüncesinden yola cikarak AKP yoneticilerinin gecmisine bakip, bu siyasi partinin amacinin ne oldugunu goremeyecek kadar kör müsün?

Islam dini neden vardir? Yanlislara anlamak, dogrulari kavrayabilmek kisacasi gozumu acmak icin vardir degil mi? O guzel gozlerinizi kapatip, dini kullanarak siyaset yapanlara kanmayin. Bir konuda din geciyor diye o konuyu gozu kapali desteklemek yanlistir.

Allah (c.c) herkese akil da vermistir fikirde. Neden? Aklimizi kullanip dogrulari yanlislardan, ayirt edelim diye. Ayirt edemeyecekleride düsünmüs, islam dinini göndermis. Siz bunca yapilani görmemekte israr edin bakalim. Gun olur, hesap zamani gelir. Gonderdigim din neden gozlerinizi bu kadar kör etti? Neden din'i kullananlara gozu kapali inandiniz, desteklediniz diye sorarsa, o zaman nasil hesap vereceksiniz?

Ben bu yazinin altina imzami atarim.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver