Konu: Akp?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Ocak 2010, 21:47   #216
nO`pAniC
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Akp?

Shadow Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Belirtmis demiyorum, belirtmisti diyorum. Yani gorulen gecmis zaman anlatabildim mi? Mis'li verdigim kanita ithafenmis, oh ne guzelde ceviriyorsun, iyi bari misli oldugu icin, gecmiste kaldi o laf bugun icin bir onemi yok demedin. Ayrica gecmis zamanda olan gercek bir olay icin, ecek acak ek'i kullanmam yanlis olur degil mi?

Arkadasim bana ayetlerle gelmeyi kesin lütfen. Siz muslumansinizda, biz musluman degil miyiz? Sizin o kopyala yapistir yaptiklarinizi biz bilmiyor muyuz? Sizden ben ayet alip, din'i ogrenecek en son kisiyim.

Allah'in emri bir tarafa, T.C mahkemeleri bir tarafa diyerek, AKP yolunda gittigini ve insanlarin din'i inanclarini kullanarak, bir seyler yapilacagini cok iyi bellemissiniz. Senin bu soyledigin Cumhuriyet ile ters düsmekten basla, Cumhuriyet'i kuran ile Cumhuriyet'i benimseyen insanlarin dinsiz oldugunu gosterme düsüncesine kadar cekilebilir. O yüzden kendinizi hakli cikarmak ugruna, havada cümleler kurmaktanda vazgecmenizi oneririm.

Sizlerde biliyorsunuz, AKP müslüman bir ülke oldugumuzu en iyi bilen kisilerden olustugu icin, din üzerinden siyaset yapmayi hedef edinmis kendisine. Ama unutmayin, biz Cumhuriyet ülkesiyiz, Cumhuriyetin ile yasayacagiz, ulemalarin soyledikleri ile degil.

Siz once olayin din konusu degil siyaset oldugunu anlayin önce, sonra gelin bu konu basligi altindaki tartismalara yorum yapin.

Rica ediyorum, siyaset konusu altinda yapilan tartismalara dinî alet etmeyin. Hele ki ayet sunup, AKP'yi savunmayan kisilere din'i ogretmeye kalkmayin.

Tartisacaksak konuya uygun olarak tartisalim, yok ben ayetle kalmam birazdan fetva vermeyede baslarim, AKP nasil din'i kullaniyorsa bende kullanirim ve kendimi her turlu hakli cikaririm diyorsaniz, sadece eyvallah derim, ne kadar umrunuzda olur bilmem ama konu basligi altinda yazdiklarinizi kaale almam.

Sevgili Shadow, konu dışına çıkarak ikili tartışmak istemiyorum. Ancak merak ettiğim ; cumhuriyet dinsizlik mi demektir ? Benim söylediğim neden ''başta'' cumhuriyete ters, izah eder misin ? Seni ya da buradaki diğer muhalif arkadaşları dinsizlikle itham etmek benim ne haddime! Yazdıklarımda yanlış olan yeri göster, deki burası öyle değil böyle, ben de eywallah diyeyim. T.C laik bir devlet değil mi ? Laik olan bir devlet nasıl kul ile Allah arasına girebilir ? Dini bir mevzu siyasete girmiş ise, bunu konuşmak neden ve nasıl dini siyasete alet etmek olur ? Ve yine merak ediyorum dinsiz bir siyaset olur mu ? Sorularıma yanıt verip beni aydınlat lütfen.

Ayet koymuş olmam kimseye birşeyler öğretme hevesimden değil. Bazıları 'Kuran'da başörtüsü ayeti yoktur, sonradan uydurulmuştur' demektedir. Konu altında bu tür bir yazıya mahal vermemek için iliştirdim. Farklı algılamışsın..
Bu konu ile ilgili demek istediğim kısaca ; T.C mahkemeleri, Allah'ın emrinden üstün değildir. Dini mevzuları/ahkamları belirleme/düzenleme yetkisi de o mahkemelerde değildir, olmamalıdır.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver