Konu: Akp?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2010, 17:21   #158
Pentagram
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Akp

ZekiCan Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ÖzeLLeştirme :
  • Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kesime kiralanması,
  • Bir mal ya da hizmetin üretim ve dağıtımını sağlamak üzere özel kişilere imtiyaz verilmesi.
açıkLamadada görüLdüğü gibi özeLLeştirme kurumun müLkiyetinin veriLmesi değiLdir , beLLi bi zaman öLçüsünde kiraya veriLmesidir.Örneğin ;KocaeLi terminaLi 10 yıLLığına kiraya veriLmiştir .özeLLeştirmeLerin devLete faydaLarına bakarsak ; 2002 yılından itibaren 2009’un eylülüne kadar gerçekleşen özelleştirmeler 50 milyar dolar oldu. 2010 yılı için belirlenen özelleştirme gelir hedefi ise 10.4 miLyar doLardır yani devLetimiz bu durumdan ciddi bi geLir sağLamaktadır ..

Özelleştirmenin gerçek amaçları
Özelleştirmenin temel hareket noktası ne ekonomik verimlilik sağlamak ne de tüketiciye daha iyi hizmet sunmaktır. Özelleştirmenin başlıca amacı, kaynakları sosyal eşitsizlikleri ortadan kaldırmak için kullanabilecek olan kamunun cüzdanını açıp, serveti k*****n özel sektöre aktarmaktır. İngiltere’de olsun, diğer ülkelerde olsun, özelleştirilen kuruluşların hisselerinin önemli bir kısmı, daha sonra finansal kuruluşların ya da çok büyük yatırımcıların eline geçmiştir. British Telekom’un hisselerinin sadece yüzde 1’i, British Aerospace’in hisselerinin ise yüzde 1,3’ü çalışanları tarafından alınabildi. Bayan Thatcher’in açtığı “cihat”tan önce, İngiltere’deki kamu sektörü kuruluşlarının pek çoğu kâr ediyordu. Sonuç olarak 1984’de kamu kuruluşları hazineye 7 milyar pound katkıda bulunmuştu. Bu paranın tümü artık özel sektördeki hissedarlara gitmektedir.

alıntıdır.

help24-7'den inciler..
Alıntı:
Turkiyeyi bolmeye calisanlar , karis karis topragini satanlar varya iste onlar bunlar! Akpye oy verenler. Hizbullahcilar <= yoksa Akp hayatta oy kazanamaz. Hizbullahcilar dedim bu forumda kendilerini biliyor o kisi.

Ya dusunebiliyormusun? Ya Sev Ya Terk <= Sozune bile adamlar bi *** buldular. Daha ne beklersin ki , Amerikanin usaklari bunlar , Tek amerikayla kalsa yine iyi , Akp ve yoldaslari ; Isin icinden cikamadilar mi napiyorlar? Donuyorlar dine , BIZ DIN KARDESIYIZ de soylede boylede. Herseye Dini alet etmeyin.

ben 2002 seçimlerinde büyük umutlarla AKP'ye oy verdim(umudum bitti..) Ne yani ben şimdi vatanı mı satmış oldum, hizbullahcı mı olmuş oldum ya da ben gibi diğer oy verenler..?? bu kadar dar kalıplar içerisinde eleştiri yaparsan bir yere varamayız.biraz bilgilen eleştiri dünyanı genişlet ondan sonra bence her ne partiye oy veren olursa olsun o kişileri ancak o şartlar altında etiketle.. tutturmuşsunuz bir akp türküsü gidiyorsunuz vatanı sattı vatanı böldü şunu yaptı bunu yaptı (yapmadı demiyorum demedimde demeyeceğimde...) ama bunu yapan sadece yakın Türk tarihinde sadece akp iktidarıymış gibi hareket edipte sovenistlik yapmak milliyetçilik üzerinden prim yapmaya çalışmak birilerini sırf o partiye oy verdiye diye etiketlemek tartışmanın ruhuna aykırıdır. akp için abd uşağı felan filan demişsin peki soruyorum sana 12 Eylül ihtilali ve diğerleri kim kimden istediği için yapıldı bu darbeler?? ya da kimlerin zamanında bu ülkenin zengin bor yataklarına kısıtlama getirildi ve yabancılara işletme hakkı tanındı?? önce bunları araştır sonra git akpye oy verenlere laf eyle... akp sadece bütün bu olumsuzluklardan birisidir.bütün suçu akpye atmak çok ama çok yersizdir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver