19 Ocak 2010, 21:25
|
#77 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Akp
| DizZy Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Konuyu baştan aşağı keyifle okudum. Bayağıda güldüm. Real hayatım dahil hiç bir yerde ideolojik tartışmalara girmeyeceğim şeklinde söz vermiştim kendime, hoş; zaten bir kalıp ideolojimde yok. Sadece aşırı saçmalıklara tahamül edemiyorum.
Okuduğum fakülteden ötürü yıllardır dünya siyaseti, ekonomisi ve dengeleriyle fazlasıyla haşır neşirim. Tüm bu konular bilgim dahiline girmesine rağmen herkesin doğru/yanlış birşeyler söyleyebilmesi hoşuma gidiyor.
Yine de gülmecenin ortasında bir soru dikkatimi çekti.
@aLdiAnA
kompleks görüşlerin içinde "derin devlet nedir" şeklinde bir soru sormuşsun, yanıtında bir o kadar havada.
Ben sormak istiyorum. Nedir derin devlet? Nasıl oluşur, kimlerden oluşur ve vasıfları (yetki değil vasıf, hukuki hiç bir yetkisi yoktur) nelerdir? Detaylı olarak bildiklerini ortaya koyar mısın? Dünyadan ve Türkiye'den örneklerle.
| derin devlet bir politikadır.diktatörlükle yönetilen bir ülke için yada demokrasinin hakim oldugu bir ülke için farklı seyler olsada yöntem benzerdir.gayri millide olabilir millide...derin devletten de anlayabilecegimiz gibi devletin derinlerinde olan halkın menfaati icin haberi olmadan feraha ulasmak ıcın ızlenen yontemdır.bızım ulkemizde derin devlet gayrı miillidir halk dagil devlet dusunulur.
__________________ Hilalin gölgesinde adalet ol, merhamet ol, derman ol.
Gazi ol, DEVLET OL. |
| |