11 Ocak 2010, 18:58
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Tavuklu Kırma Böreği
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
Borek Icin:
*
2 adet yufka
*
1 adet yumurtanin sarisi (kucuk)
*
1 y.k. yogurt
*
50 g + 1 y.k. tereyagi (ya da sivi yag)
Ic Malzemesi:
*
2 adet tavuk but (haslanip didiklenmis)
*
1 c.b. ceviz (iri dovulmus)
*
1 c.k. kisnis
*
1 t.k. pul biber
*
Biraz tuz, karabiber
Basemel Sos Icin:
*
2-2,5 y.k. un
*
1 s.b. sut
*
1 y.k. tereyagi
*
2 dis sarmisak (dovulmus)
*
1 kase rendelenmis kasar
Yapilisi:
1.
Firini 160 dereceye isitin. Ic malzemelerini bir kaseye alip guzelce karistirin.
2.
Sosu hazirlamak icin tereyagini eritip unu kavurun, uzerine sutu ekleyip kisik ateste iyice katilasip muhallebi kivamina gelene kadar surekli karistirarak pisirin. Atesten alip dovulmus sarmisagi ekleyin ve tekrar karistirip bir kenara kaldirin.
3.
Ayri bir tencerede borek icin gereken yagi eritin, atesten indirip bir yemek kasigi kadar yag ile firin tepsisini yaglayin. Geri kalan yaga yumurta sarisini ve yogurdu ekleyip cirpin.
4.
Yagladiginiz tepsiye ilk yufkayi burusturarak yerlestirin. Yufkanin uzerine yogurtlu karisimdan bir kac kasik serpip pasta fircasi ile yayin. Ikinci yufkayida ayni sekilde hazirladiktan sonra uzerine tavuklu karisimi yayin.
5.
En uste basemel sosu dokun, kasar peynirini sosun her yerini ortecek sekilde serpistirin.
6.
Firina verip uzeri guzelce kizarana kadar pisirin. Dilediginiz sekilde susleyerek sicak sicak servis yapin.
Ben 20x20 cm boyutlarinda kare bir firin kabi kullandim, eger normal firin tepsisi kullanacaksaniz mutlaka 3 yufka kullanin. Diger malzeme miktarlarini ise ona gore ayarlamayi unutmayin. |
| |