11 Ocak 2010, 18:55
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Arpacık Soğanlı Yahni
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
*
200 g arpacik sogan (kabuklari soyulmus)
*
500 g kusbasi et
*
3 dis sarmisak (kabuklari soyulmus)
*
1/2 c.b. sirke
*
2 y.k. tereyagi (veya zeytinyagi)
*
1,5 - 2 s.b. sicak su
*
1'er c.k. tarcin, yenibahar, kimyon
Yapilisi:
1.
Tencereye yagi alip eritin, etleri tencereye alip saldigi suyunu cekene kadar kavurun. Sogan ve sarmisaklari da tencereye ekleyip pembelesinceye kadar kavurmaya devam edin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2.
Baharatlari ve sirkeyi ekleyip bir sure daha kavurun. Suyunu koyup cok kisik ateste, tenceredeki su biraz katilasip sos kivamina gelinceye kadar pisirin. Sicakken pilav ile birlikte servis yapin. Afiyet olsun!
4 kisilik[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
| |