11 Ocak 2010, 18:30
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Sütlü Karnabahar Çorbası
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
*
1 adet karnabahar (~500 g, ciceklere ayrilmis)
*
2 adet kucuk patates (kup dogranmis)
*
1 adet iri sogan (ince dogranmis)
*
1 l su
*
1 adet tavuk bulyon
*
500 ml sut
*
3 y.k. zeytinyagi
*
1/2 c.k. kisnis
*
1/2 c.k. kimyon
*
1/2 c.k. paprika
*
50 g rendelenmis kasar peyniri
*
Biraz tuz, karabiber
*
Bir kac dal taze kekik
Yapilisi:
1.
Teflon bir tavaya yagi alip kizdirin, sogani ekleyip seffaflasincaya kadar soteleyin. Patates ve karnibahari tencereye ekleyip bir kac dakika daha kavurmaya devam edin.
2.
Tavuk bulyonu suda cozdurup tencereye ekleyin. Baharatlari ve sutu de tencereye ekledikten sonra atesi yukseltip kaynamaya birakin. Corba kaynamaya baslayinca altini kisin ve tum sebzeler yumusayincaya kadar (~30 dk) pisirin.
3.
Sebzeler pistikten sonra corbayi puruzsuz olana kadar blendirdan gecirin. Eger corbaniz cok kati olursa biraz daha su ekleyerek kivami yakalayabilirsiniz.
4.
Kasar peyniri ve kekik dallari ile susleyip sicak sicak servis yapin. Afiyet olsun!
Dilerseniz tavuk bulyon yerine gercek tavuk suyu kullanabilirsiniz, su miktarini ona gore ayarlamaniz yeterli!
7-8 kisilik |
| |