Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ocak 2010, 17:56   #68
Sw33t
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Girişte kod olmasına rağmen saldırı

©º©º®î©º Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tarayıcı içinde JavaScript,JAVA ve Flash ne kullanırsanız kullanın
Onların içinde bulundurdugunuz şifreler ve metodlar şifre kırıcılara bile gerek kalmadan aşılır...

Amacınız sadece UnrealIRD kullanıp web girişi saglamaksa bunun için öyle ahım sahım
işler yapmanıza gerek yok.. Kullanıcıların webden girip girmedigini anlamakta öyle mucize falan degil..

Ama güvenlik istiyorsanız her işin bi bedeli vardır öyle siz rahat edeceksiniz diye eminim kimse
Sizin için gece gündüz sabahlayıp böyle seyleri oturup yazmaz.. Biraz realist olmanız gerek
Eschat, Flax , mibbit vebenzerlerine bi ton para ödüyorsanız bu işleri yapacak insanlara
bedelini eliniz titremeden ödemelisiniz..

Bakın bu tip bir güvenlige, cüzzi bir miktar teklif ve bi takım anlasmalar karsılıgında cok
büyük oldugu söylenen sunucular bile burun kıvıra biliyor..

Öte yandan hantal CR gibi sistemlerin 16 karakterlik anahtarlarına binlerce dolar ödeye biliyor...

Bu tıpkı milyon dolarlık bir araba sahibi olup 100 dolarlık alarm taktırmamak gibi..
Umarım ne söylemek istedigimi anlamıs olursunuz.

Tek kelime ile boş anlamsız bir saçmalık. CR Hantal bir sistem oldugu kanısına nasıl vardın bilmiyorum belki sen halen 2.1 versiyonunda kaldın... CR sistem olarak belkide bir network programlamada performans bakımından örnek alınması gerekebilecek bir yazılımdır aslında bu gün unreal üzerinde 1024'client sınırı koyulmasının sebebi sistemin istemcilere eş zamanlı cevap verebilme kabiliyetinin nominal düzeyde olması içindir aslında bir eksiklik tir tabi ki çünkü 10000'client sayılı bir sunuuyu linkelere bölmek zorunda kalıyorsunuz örneğin 1. client ile 10000'ci cliente global bir stringin gönderilmesi arasında epey bir zaman geçecektir belkide hiç göndermeden kendini kapatcaktır. Fakat sizin hantal dediginiz CR bu konuya çok güel bir çözüm üretirelek tasarlanmış bir sistem yani sizin gibi 16 karakterlik ekstra bir şifreye para vermiyorsunuz sadece kusursuz bir yazılımdır aslında network programlamada... çünkü tek bir sever üzerinde 10000 cliente çok güzel cevap verebilen güzel etkileşimli çalışan bir multithread örnegidir bunu sizin anlayacagınızı sanmıyorum bu durumu.

+ (16 karakterlik şifre: Çözülmesi imkansız bir web girişidir çünkü tüm gönderieln ve alınan veri 128bit gücünde şifrelenip gönderiliyor yani hem JAVA'da hem IRCD'de çok güzel bir çözüm)

Bu arada ismini vermek istemiyorum bazı büyük sunucuların bu gün düşmüş oldugu durumdan da sizin gibi çok bildigini söyleyipte hiç birşey bilmeyen insanların sadece egolarını tatmin etmek amaçlı başa gelme çabasından ve bir takım insanların buna inanması durumunda başa getirilmeniz ve oraya geldiginizde yalan vaad ettiklerinizin yapmadıklarınız sonucunda bu haldedir.

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
Bakın bu tip bir güvenlige, cüzzi bir miktar teklif ve bi takım anlasmalar karsılıgında cok büyük oldugu söylenen sunucular bile burun kıvıra biliyor..

Burada bahsettiginiz gibi belliki bir çözüm önerisinde bulunmussunuz (Büyük ihtimal yapamayacagınız muhtemel bir çözüm) ve bahsettiniz bu büyük sunucu bu güne kadar vaad ettikleriniz gerçekleştirediklerinizi göz önüne alarak buna hayır demiştir bu çok normal...

Ayrıca bu duruma çözümü ben size söyleyim bunu yine ancak esChat veya FlaxChat çözebilecektir çünkü burada server ile client arasında şifreli bir protokol konulmalı yani üzülerek söyleyim ki sizin yapabileceginiz hiç birşey yok!!

Ha derseniz ben JAVA biliyorum client yazıcam ondada şifreli haberleşen bir protokol saglayacam diyorsanız o ayrı...

Ama böyle bir kapasite yok malesef...

Saygılarımla...

----------

Ek: Bu arada "Hantallık" göreceli bir kavram tabi ki ben Unreal Cr2ye göre hantal demiyorum ikiside bir birinden farklı sistemlerdir. Unreal Module ile 3. parti eklemeler yapılabiliyor olması Unreal'e has bir özlelliktir ve bu yönüyle açık kaynak kod felsefesini sembol ettigi için ve ücretsiz dagıtıldıgı için tutulan bir yazılımdır.

CR ise kendi içerisinde kapalı kaynaga sahip çok güçlü, sekronize bir şekilde çalışan multithread üzerine kurulmuş bir network programlamadır kesinlikle hantal degildir hatta ismini vermek istemedigim sunuculara tavsiyemdir. Çünkü dışa baglı kalmamaları durumunda ancak eski kararlılıklarına kavuşacaklardır CR'de bu dışa bagımlılıgı kesecektir...

Lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyelim CoCoRiCo, yazarken önce neyin ne oldugunu bir araştırın yada bilginiz yoksa yorum yapmayın...

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver