Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Ocak 2010, 17:42   #3
Ares
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye nereye gidiyor?

Ben Turk'um, Turk ESİR olmaz.
Ben Turk'um, Turk Bayraksiz olmaz.
Ben Turk'um, Turk Ezansiz olmaz.
Ben Turk'um, Turk Hurriyetsiz olmaz.
Ben Turk'um, Turk Devletsiz olmaz.

Demisti Yuce bir insan.

Batilasmanin ( Aslini unutup yozlasmanin ) asil nedeni Ulkenin yonetilis tarzi, ailelerin cocuklarini yetistirme tarzi ve medya. ( Tv, gazete vs. )

Televizyonlari actigimizda, gunluk gazetemizi aldigimizda bizim kendi kulturumuzun cok disinda, tamamen ôzentilik iceren filmler, programlar, makaleler vb. izliyoruz, okuyoruz. Kimisi izlediginden yada okudugundan etkileniyor, onlar gibi olmaya calisiyor. ( Buna modern olmak diyorlar kendilerince. ) Hayat tarzlarina yansitiyorlar, giyinisleri, gorunusleri, konusmalari tamamen biz olmaktan, kendileri olmaktan cikmis bir vaziyet aliyor. Haliyle bu genis bir kitleye hizla yayiliyor.

Ulkenin yonetim anlayisi zaten Avrupa'nin kapisindan geciyor, Avrupa birligine girmek icin onlarin yasam standartlarini baz aliyorlar, isteklerini ve arzularini yerine getirip bizleri kendi ôzumuzden uzaklastiriyorlar. Avrupa karsisinda ezilip buzuluyorlar, hem kendilerini hem bizleri toplum olarak rezil ediyorlar.

Ailelere gelince, zaten ne yazik'ki Turk olmak ve Musluman olmak sadece nufus kagidinda yaziyor. Cocuklarini kendi hallerinde birakiyorlar, ne yaptiklari ne ettikleri onlari cokda fazla ilgilendirmiyor. Ya cok farzla simartiyorlar yada cok fazla baski altina aliyorlar. Buda yetisme caginda olan bireyler uzerinde kotu etki birakiyor, anlik guzel gelen durumlar icin hata ustune hata yapiyorlar. Cevrelerinden etkileniyorlar, ôzeniyorlar kendi karakteristik ôzelliklerin cok disina cikip onlar gibi olmak istiyorlar ve cabaliyorlar.

Bunlar gibi daha bir cok neden yazilabilir, hayat ne yazik'ki insanlarimizi buna dogru surukluyor.

Umarim bir gun hersey icin gec olmaz ve o gun gelmeden kim oldugumuzu hatirlariz..

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver