IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2017, 17:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Macarlar Hristiyanlaşarak Türklüklerini Unuttular




burada aslında önermenin temelinde bir sorun yoktur. eğer hunlar türkse macarların da türk oldukları kesindir ki hunların türk oldukları iddiası kanımca olmadıkları iddiasından daha sağlıklıdır. yaşam tarzı, devlet olgusu vs özellikler diğer türklerle benzerlikler göstermektedir.

asıl sorun iddianın, yani macarların türklük temelini kaybettiklerinin ispatlanması, daha doğrusu bu olgunun sebebi konusundadır. macarlar hunlardan miras türk kültürlerini hıristiyanlığı kabul ettikleri için filan kaybetmiş değillerdir. bilindiği üzere tarih boyunca bi' nane varmış gibi batı'ya göçen türklerin yolları hazar denizi'nde çatallanır. buradan sonra bir bölüm türk kuzey yolunu takip ederken diğer bir bölüm de güney yolunu takip eder. güney yolunu takip edenlerin torunları anadolu'da yaşayan insanlar oluyor böylece. işte bu güney yolunu kullananlar uzun süreli ve biribiri peşisıra süreklilik arz eden devletler kurdukları gibi bu devletler 16. yüzyıla kadar doğu'dan gelen göçlerle beslenmişlerdir. böylece toplumlara orta asya türklerinin adetleri uzunca süre enjekte edilmiştir. bu arada arabi ve farisi kültürden etkilenen türk unsurlar kültürel sentez yapma imkanı da bulmuşlardır. kuzeyden giden türklerin ise bir süre sonra geri dönüş yolları güçlenen rus knezlikleri tarafından kapatıldığından dolayı burada bulunan bulgar, macar, peçenek türkleri kültürlerini tazeleme imkanı bulamadıklarından çevrelerindeki doğu avrupa uygarlıklarının kültürleriyle sentez oluşturmuşlar, devletsiz geçen uzun süreler boyunca bu sentezleme doğu avrupa uluslarının kültürleri doğal olarak türk gruplarının kültürüne baskın olmuştur. bu arada türklük temellerini kaybetmeden hıristiyanlaşan türk grupları da vardır. örneğin gagavuzlar hepimizin malumudur. diğer yandan anadolu'da bulunan dilleri türkçe dinleri isevi olan bir grup türk de büyük mübadele esnasında yunanistan'a gönderilmiş bayağı da tepki göstermişlerdir bu duruma. bunların isevilik dininde kalıp da türklük hasletlerini yitirmemelerinin sebebi de yaşadıkları coğrafyanın demografik özelliğinden mütevellit olsa gerek.

ha yukarıda saydığımız doğu avrupalı "türkler"in türklük hasletlerinden kopmaları aşağılayıcı bir durum mudur? o da sizin faşizmde kat ettiğiniz yola bağlı olarak değişir. yalnız şurası bir gerçek ki işbu entry içerisinde bilgi kırıntısı olarak verilmeye çalıştıklarımın kaynakçasını vermeye kalksam büyük çoğunluğunun macar türkologlardan oluşacağı rahatça görülecektir. bu aralar osmanlı tarihine de el attılar, çok da iyi ettiler. şu anda macar öğrencilerin osmanlı tarihi üzerine yaptıkları doktora ve master çalışmaları yayınlanıp gündeme girdiğinde (eğer girebilirse tabi) bu ve buna benzer onlarca başlıkla, kelli felli akademisyenlerimizin tarihimizi nasıl yalan yanlış öğrettikleri ortaya çıkacağı gibi her daim müthiş pazara sahip oryantalist entelektüellerin iplikleri satılacak pazar bulamayacak diye düşünüyorum.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
macar, tarih, tÜrk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Etiketi çıkarmayı unuttular! Seth Haber Arşivi 0 10 Kasım 2014 11:45
Macarlar isyanda: Muhteşem Yüzyıl'ı geri istiyoruz AngeL Haber Arşivi 0 02 Ekim 2014 09:11
Macarlar Kanuni Sultan Süleyman'ı 'Kuzu' Sandılar Kalemzede Tarih 0 05 Eylül 2011 00:26