IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

3Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2007, 15:18   #11
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Timer(zamanlayıcı) hakkında bilgiler




Tşk kardeş ben saatlisini bilmiyodum işime yaradı script ime koydum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

/timer1 $time 1 1 /msg # Saat şu an $time CaN Script

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 28 Ocak 2009, 00:31   #12
Regex
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Timer (Zamanlayıcı) Hakkında Geniş Bilgi




Ders: Timer (Zamanlayıcı) Hakkında Geniş Bilgi
Tarih: 27.01.2009 Salı
Yazan: Regex
Kalite Kontrol: detay

-

Evet arkadaşlar, bu dersimizde /timer komutunu ele alacağız.

Bildiğiniz gibi timerı, yazdığımız birçok kodda kullanıyoruz ve çok kullanışlı bir komut. Kodlarda olmasa bile örneğin bir işlemi daha sonra otomatik olarak yapmak istersek de kullanıyoruz. Bu nedenle, sadece mIRC Scripting ile uğraşan arkadaşlarımızın değil tüm IRC kitlesinin bilmesi gereken bir komuttur.

Öncelikle, Khaled'ın timerı nasıl anlattığına (mIRC help dosyasında) bakalım:

Alıntı:
/timer[N/name] [-ceomhipr] [time] <repetitions> <interval> <command>


Size, bunları tek tek açıklayacağım ve açıklarken de bol örnekle, basite indirgeyerek, elimden geldiğince anlaşılır bir üslup kullanmaya çalışacağım. Aklınıza takılanları, yine bu başlık altından sorabilirsiniz.

Öncelikle basit bir komutla başlayalım. Örneğin; sonsuz sayıda, her beş saniyede bir /ame atarak "Denemedir yahu." yazalım.

Komut: /timer 0 5 ame Denemedir yahu.

Gördüğünüz gibi sunucudan bağlantınız kopmadığı sürece, her beş saniyede bir bütün kanallara "Denemedir yahu." şeklinde ame gönderilecektir.

Biz, bu komutta isimsiz bir timer açtık. Daha doğrusu, ismi mIRC'in rastgele ve kaçıncı timersa ona göre vermesine olanak tanıdık. Eğer komutu "/timerdene 0 5 ame Denemedir yahu." olarak yazsaydık, bu timerın ismi "dene" olacaktı.

Peki açılan bir timerı nasıl kapatırız?

Son derece basit: /timerzamanlayıcının-adı off

Burada zamanlayıcının-adı olan kısma, timerın ismini yazacaksınız. Eğer tüm timerları aynı anda kapatmak istiyorsanız da /timers off şeklinde kullanacaksınız. "s" takısı, zaten İngilizce'de çoğul anlamına gelmektedir; bizdeki lar-ler gibi.

Ayrıca timerlarda, whildcard da kullanabiliyoruz. Mesela; "a", "aa" ve "abc" adlarında üç timerımızın olduğunu varsayalım. /timera* off yazdığımızda, "a" ile başlayan tüm timerları kapatmış olacağız ve şu şekilde bir yanıtla karşılaşacağız:

Alıntı:
* 3 Zaman uyumluluğu a* durdu


Parametrelere ve timer hakkındaki identifierlara geçmeden önce, bu kısmı iyice kavramanız açısından kodlar içerisinde de timerın kullanımını anlatmak istiyorum. Yine fazla karışık olmayan, basit bir kod yazalım ki daha kolay bu işi kavrayın. Misal; "#Life" kanalına her girene, iki saniye gecikmeli olarak hoş geldin dedirtelim (açılan timerlar, giren kişilerin rumuzları olsun) ve yine bu kanalda Lifeman rumuzu, "!dur" komutunu kullandığında aktif olan tüm timerları kapatalım.

Kodumuz:

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on !*:join:#Life:$+(.timer,$nick) 1 2 .msg # Hoş geldin, $+($nick,.) on *:text:!dur:#Life:if $nick == Lifeman { .timers off }


Bir de timerlarda zaman faktörü vardır. Mesela 12:00'de işlem yapacak bir timer oluşturabiliriz.

Örnek komut: /timer 12:00:00 1 1 echo Öğlen oldu.
Örnek komut: /timer 02:30:00 1 1 echo Saat gecenin iki buçuğu oldu. Yat artık yahu.

Tüm noktalar anlaşıldıysa, parametreleri açıklamaya başlıyorum.

Yukarıda help dosyasında, verildiği gibi /timer komutunun birçok parametresi mevcuttur.

Peki bu parametreler nelerdir ve ne işe yararlar?

-c: Bazı nedenlerden ötürü bir timer, normâl şartların dışında çalışıyorsa bu parametre kullanıldığında timer, işlemini hemen uygular. Aksi takdirde, herhangi bir işlem yapmaz.
-e: Timerı çağırmak için kullanılır. Yani normâlde timerın, daha işlem yapmasına zaman varken bu parametreyle bir timerı çağırdığınızda işlem hemen yapılacaktır. Örneğin: "örnk" adında, yedi (7) saniyeye ayarlı bir timerımız olsun. Biz, /timerörnk -e yazdığımızda bu timer, yapacağı işlemi derhâl uygulayacaktır.
-h: Altta açıklayacağım, -m parametresiyle aynıdır.
-i: Multi (çoklu) bir sunucuda bağlantı kuruluysa, timerı bu sunucuda da aktif kılar.
-m: Saniye bölümündeki rakamı, milisaniye olarak algılar. Yani "/timer -m 5 15 echo Deniyoruz." komutunu kullandığınızda, aynı saniye içerisinde (milisaniye en küçük zaman birimidir), beş defa "Deniyoruz." yazısının çıktığını göreceksiniz.
-o: Bu parametre girilmezse açılan timer, sunucuyla bağlantımız koptuğunda (disconnect) otomatik olarak kapatılır. Fakat bu parametre eklenirse, bağlantı kopsa da timer, çalışmaya devam eder.
-p: Belirtilen timerı durdurur (Örnek: /timerhedehödö -p).
-r: -p parametresiyle durdurulan timerı, yeniden çalıştırır (Örnek: /timerhedehödö -r).

Parametreleri de açıkladığıma göre şimdi sıra geldi, $timer() identifierına. Bu identifier, bu komutla işlem yapacakların bilmesi gereken en önemli noktalardan birisidir.

$timer() identifierı ne işlere yarar ve nasıl kullanılır?

Bu identifier, yukarıda da dediğim gibi /timer komutunda işlem yapmak isteyenler için olmazsa olmazdır. mIRC'de kaç adet timer olduğunu kontrol etmeye, verilen sıra numarasına ait timerın ismini almaya, verilen isimdeki timerın sıra numarasını almaya, ismi veya sıra numarası verilen timerın kaç kez tekrar edileceğine ve daha birçok işe daha yarar. Yeter ki siz öğrenmek isteyin.

Açıklamaya başlıyorum;

$timer(0): Toplam kaç adet timer olduğunu gösterir. Eğer hiç timer yoksa "0" olarak döner.
$timer(1): Bir numaralı timerın adını verir. Mesela hiçbir timerın açık olmadığını farz edelim ve /timeranla bilmem-ne gibi bir timer açmış olalım. $timer(1) yazıp, TAB'a bastığımızda "anla" şeklinde dönecektir.
$timer(2): İki numaralı timerın adını verir. Yukarıdaki gibi numaradan isim alıyoruz yani.
$timer(lfmn): "lfmn" isimli timerın, numarasını verir. Bu da yukarıdakilerin tam tersine bir iş yapar. Yani isim ver, numara al.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Proplarsa aşağıda;

$timer(<timer-ismi>|<timer-sıra-numarası>).com: İsmi veya sıra numarası verilen timera, girilen komutu verir. Örneğin: /timerpdnm 1 1 echo com propunu deniyorum. şeklinde bir timer açtığımızı farz edelim. $timer(pdnm).com yazdığımızda, "echo com propunu deniyorum." komutunu verecektir.
$timer(<timer-ismi>|<timer-sıra-numarası>).time: Eğer ismi veya sıra numarası verilen timer, bir saate tanımlandıysa bu saati verir. Yukarıda timerda saat kullanımını zaten açıkladım; bu nedenle örnek vermeye gerek duymuyorum.
$timer(<timer-ismi>|<timer-sıra-numarası>).reps: İsmi veya sıra numarası verilen timerın, kaç kez tekrarlanacağını verir. Örneğin: /timerpdnm 5 0 echo reps propunu deniyorum. şeklinde bir timer açtığımızı farz edelim. $timer(pdnm).reps yazdığımızda -pdnm olan yere timerın sıra numarası da yazılabilir- "5" olarak dönecektir.
$timer(<timer-ismi>|<timer-sıra-numarası>).delay: İsmi veya sıra numarası verilen timerın, kaç saniye sonra komut uygulamak için tanımlandığını verir. Örneğin: /timerpdnm 2 5 echo delay propunu deniyorum. şeklinde bir timer açtığımızı farz edelim. $timer(pdnm).delay yazdığımızda "5" olarak dönecektir.
$timer(<timer-ismi>|<timer-sıra-numarası>).type: Bu prop, iki şekilde dönecektir. Eğer belirtilen timerı, sunucuya bağlıyken açtıysak "online"; sunucuya bağlı değilken açtıysak da "offline" olarak dönüş yapacaktır. Oldukça basit olduğu için örnek vermeye gerek duymuyorum. İsterseniz siz, deneme yapabilirsiniz.
$timer(<timer-ismi>|<timer-sıra-numarası>).secs: Belirtilen timerın, komutunu uygulamasına ne kadar zaman kaldığını saniye (seconds) cinsinden belirtir. Örneğin: /timerpdnm 1 120 echo Bu proplar dene dene bitmiyor yahu. şeklinde bir timerımızın olduğunu farz edelim. Aradan yirmi saniye geçsin ve $timer(pdnm).secs yazalım; karşımıza "100" rakamının çıktığını göreceksiniz. Gayet basit.

$timer() identifierında birkaç prop daha mevcut fakat bunları anlatmaya gerek duymadım.

Ek bilgi: Bir de $ltimer identifierı mevcuttur. Hemen açıklayayım: Last (son) açılan timerın, ismini verir. Örneğin: /timerdenedimki 1 10 echo Ders biter, deneme bitmez. şeklinde bir timer açtığımızda, bu on saniye içerisinde $ltimer yazıp TAB'a basarsak ya da //echo $ltimer komutunu uygularsak "denedimki" yanıtını verecektir.

Bu identifierın ne kadar kullanışlı olduğunu anlatmak ve uygulamalı olarak göstermek için daha da pekiştirmenizi sağlayacak bir kod yazalım. Mesela /tmrbilgi diye bir aliasımız olsun; biz, bunu kullandığımızda mevcut timer sayısını, timerların adını, kaç kez işlem yapacaklarını, kaç saniye sonra işlem yapacaklarını ve işlem yapma sürelerine kalan süreyi göstertelim. İşte kod:

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
tmrbilgi { echo mIRC timer bilgileri alınıyor. if !$timer(0) { echo Hiçbir timer yok. | return } echo Toplam timer sayısı: $timer(0) var %/ = 1 while $timer(%/) { echo Ele alınan timer: $ifmatch echo Timerın uygulayacağı komut: $timer(%/).com echo Timerın tekrarlanma sayısı: $timer(%/).reps echo Timerın işlem yapması için belirtilen süre: $timer(%/).delay saniye echo Timerın işlem yapması için kalan süre: $timer(%/).secs saniye echo - inc %/ } }




Şey, aslında bu örnek bir kod olacaktı fakat ben koptum, gittim.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Neyse dersin içinde de bu şekilde bir bilgi addonu sizlere hediyem olsun. Yukarıya, bu addonun vereceği bilgileri de ekliyorum. Yine iyisiniz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Umarım bu dersten, birileri bir şeyler anlamıştır. Konu hakkındaki sorularınızı, başlık altından sorabilirsiniz.

Not: Birkaç eklememde yardımcı olan ve dersi inceleyip, onay veren (kalite kontrol) detay'a teşekkür ediyorum.

Hepinize iyi çalışmalar.


Konu Regex tarafından (28 Ocak 2009 Saat 14:05 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 04 Şubat 2009, 13:31   #13
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Timer (Zamanlayıcı) Hakkında Geniş Bilgi




Evet /timer güzel bir komutdur. İşlevsel olduğu kadar, uygulanan komutları sabitlediği içinde biraz kalıpsal olabiliyorda(kullanıma göre)
mIRCde bazı komutlar/işlevler internal olarak(siz göremezsiniz) /timer kullanır.
-
Birkaç bilgide ben vereyim /timer hakkında.
-
/timer komutu kendisine atanan işlevi/komutu(<command>) her zaman için SABİTLER.
Bakın bu sabitleme olayını basite almayalım, bunun üzerine düşmemin sebebini anlayacaksınız.
Örneğin: //.timer 3 1 inc %1 | .timer 3 1 echo - Değer: %1
Şeklinde bir komu uyguluyoruz. Uyguladığımız komut(lar);
Üç(3) defa uygulanmak üzere, saniyede bir(1) defa %1 değişkeninin değerini(ilk timerda) bir değer arttırmak.
İkinci(2.) timerda ise bu değişkenin değerini echo ile almak istiyoruz. Ve komutu uygulayalım bakalım sonuçlar ne olacak?
Sonuçlar;

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
- Değer: - Değer: - Değer:

Gördüğünüz gibi herhangi bir değer alamadık. Bunun sebebi %1 değişkeninin daha önceden bir değere sahib olmaması değildir. Çünki /inc komutu değer oluşturulmamış olsa dahi, sıfırdan değeri oluşturur ve atdığınız değeri verir.
Bunun nedeni yukarıda dediğim gibi /timer komutunun veriyi SABİTLEMESİDİR.
Halbuki işlevler(açtığınız timer(lar)) sona erdiğinde; //echo - Değer: %1 yaptığınızda; (- Değer: 3) olarak yanıt alacaksınız.

Bir örnek daha verelim: //.timestamp hh:nn:ss | .timer 3 1 echo - Saat(SAAT:DAKİKA:SANİYE): $time

Uyguladığımız komut(lar);
Timestamp(saat gösterim bilgisini) "SAAT:DAKİKA:SANİYE" şeklinde ayarlıyoruz(bunu yapmak zorunda değiliz, lakin format bu şekilde değilse ayarlamak için kullandık)
Ve 3 defa uygulatmak üzere saniyede 1 defa, saat bilgisini alıyoruz. Komutu uygulayalım ve sonuçlara bakalım.
Sonuçlar;

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
- Saat(SAAT:DAKİKA:SANİYE): 07:44:42 - Saat(SAAT:DAKİKA:SANİYE): 07:44:42 - Saat(SAAT:DAKİKA:SANİYE): 07:44:42

Gördüğünüz gibi, /echo mesajı ile aldığımız saat bilgisinde, saniye kısmı değişmedi.
İşte yine yukarıda dediğim gibi bunun olmasının sebebi, /timer komutunun <command> kısmını sabitlemesinden kaynaklanmaktadır.
Şimdi şu soruyu bana sorabilirsiniz: "Peki ne yapacağız?
Bu soruyu bana değil khaled'e sorun diyeceğim ama oda zaten bunun çözümünü bize vermiş.

Bakınız: You can force identifiers to be re-evaluated when used in a /timer command by using the format $!me or $!time.
Buradaki açıklamada $time ve $me identifierları sadece örnektir. Yani sadece bunları kapsamaz.
Peki ne yapacağınız? Sorusunun en kısa ve basit cevabı; "!" karakterini kullanacaksınız cevabıdır. .)
Tabiki ben basit cevap vermek istemiyorum açıklayalım.

"!" karakterini belirtilen şekilde kullandığınızda, /timer komutunun sabitleme olayını ortadan kaldırırsınız.
Bakın dikkat edin, <repetitions> <interval> kısımlarına bir etki yapmaz. Bu sadece <command>(komut) kısmına işlev yapar.
Şimdi yukarıda vermiş olduğumz örneği, "!" karakterini kullanarak uygulayalım ve bakalım sonuç ne olacak.

Sonuç(lar);

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
- Saat(SAAT:DAKİKA:SANİYE): 07:55:27 - Saat(SAAT:DAKİKA:SANİYE): 07:55:28 - Saat(SAAT:DAKİKA:SANİYE): 07:55:29

Gördüğünüz gibi sabitleme işlevi ortadan kalktı ve anlık veriyi alabildik.
Şimdi şöyle bir soruda gelebilir bana: "Tüm identifierlarda kullanabilirmiyiz?"
Cevabım: Evet kullanabilirsiniz. Hayır TÜM identifierlarda kullanmanız saçma olur. .)

Açalım biraz. Kullanmanız gereken identifierlar değişken identifier olmalıdır. Çünki zaten sabit bilgiyi almak istiyorsak kullanmamıza gerek yok.
Kullanacağınız identifierlar değişken veri verebilecek olan identifierlar olmalıdır.
Örneğin: $time - $nick(kullanıma göre) - $me - $eval - $evalnext - $rand vb.

Bana gelebilecek sorulardan bir tanesi daha: "Peki %değişkenler için nasıl kullanacağız? %!değişken şeklinde kullansak olurmu?"
Cevabım: Hayır asla olmaz. Çünki bu karakteri sadece $identifierlarda kullanabilirsiniz.
Bu cevabın arkasından gelecek olan soru: "Ee peki ne yapıcaz %değişkenler için?"
Cevabım: %Değişkenler için, değişken verisini alabilen/gösterebilen bir $identifier kullanıcaksınız. .)
Bu cevabın arkasından gelecek olan soru: "Hangi identifier'lar peki bunlar?"
Cevabım: $var - $(...) - $eval - $evalnext
Bu cevabın arkasından gelecek olan soru: "Örnek gösterebilirmisin?"
Cevabım: Tabiki buyrun örnekler.

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
//.timer 3 1 inc %1 | .timer 3 1 echo - Değer: $!eval(%1,2) //.timer 3 1 inc %1 | .timer 3 1 echo - Değer: $!evalnext(%1) //.timer 3 1 inc %1 | .timer 3 1 echo - Değer: $!(%1,2) //.timer 3 1 inc %1 | .timer 3 1 echo - Değer: $var(%1,1)

Not: $var identifierında "!" kullanmadım, çünki /timer komutunun sabitleme işlevi, $var identifierında geçersizdir. Kullanmanıza gerek yok.
Sanırım anlaşılmayan birşey yok.

Şimdi diğer bilgilere gelelim.

-

/timer komutu ile 1'den fazla komutu aynı anda aktif etmek?

Şimdi aklınıza şu gelmesin hemen: //timer 1 1 komut1 | komut2 | komut3
Hayır bu geçersizdir, burada /timer komutunun uygulayacağı tek komut "komut1" komutudur. Diğer komut(ları) siz ayrı olarak uygularsınız.
Peki ne yapmalıyız? Ne yapabiliriz /timer komutunda birden fazla komutu aktif hale getirmek için?
Sizin vereceğiniz ve benim en nefret ettiğim cevap şu olacak:
"alias oluştururuz, komutların hepsini alias içerisine atarız. Sonra oba /timer ? ? aliasismi yaparız"
Evet böylede yapabilirsiniz. Ama çok basit işlevler için gidipde alias oluşturursanız bu komiklikten öte daha çok profesyonellik dışı olur.

Örneğin:
Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
alias deneme echo -Deneme1 | echo -Deneme2 | echo -Deneme3 /timer ? ? deneme

Yaparsanız bu olur, ama etik olmaz.


Bunları okuduktan sonra gelebilecek olan sorular:
  • E peki ne yapacağız o zaman?
  • Hem bu şekilde kullansak ne olurki?
  • Çok biliyorsan anlatda öğrenelim(!) o zaman?
-

Cevablarım:

1- E peki ne yapacağız o zaman?

Yukarıda anlattığım o kadar şeyi cidden okuduysan ve algılamaya çalıştıysan, bu sorunun cevabını % 78.6 (:)) ihtimal ile kendin verebilirsin aslında.
Çünki demiştimki /timer komutu, <command> kısmını sabitler.

Birinci yol: $chr
"|" karakterinin ascii numarasını bul. ve bu numarayı $chr identifierı içine girerek birden fazla komut uyglatabil. .)
Şöyleki: "|" karakteri dediğim gibi yeni komut uygulatma karakteridir. Ve ascii numarası 124dür.

Uygulayabileceğimiz komut: //.timer 1 0 echo - Deneme1 $chr(124) echo - Deneme2 $chr(124) echo - Deneme3
Aldığımız cevap(lar):

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
- Deneme1 - Deneme2 - Deneme3

Demekki aynı anda birden fazla komutu aktif edebiliyormuşuz /timer komutunda.
Not: Birden fazla komutu aynı anda aktif etmek, hepsini aynı anda kullanmak demek değildir. Yine sırası ile kullanmaktır. mIRC bir komut uygulanmadan ikinci komutu uygulamaz.

İkinci yol: $(...)

$(...) identifierını kullanırsınız. Nasılmı?

Örnek: //.timer 1 0 echo - Deneme1 $(|) echo - Deneme2 $(|) echo - Deneme3

Yukarıdaki ile aynı işlevi görür. mIRCin "|" karakterini <yeni komut-sonraki> komut sıfatından kaldırır.(/timer haricinde)
-
2- Hem bu şekilde kullansak ne olurki?
Hiçbirşey olmaz. Ama yine dediğim gibi basit komut(lar) için gereksiz alias(yeni komut) uygulamasından kurtulursunuz.
Yani bir nevi kısacası komut uygulatmak için, ayrı bir komut oluşturmuş olmazsınız. .)
-
3- Çok biliyorsan anlatda öğrenelim(!) o zaman?
Hayır çok bilmiyorum. Sadece doğru olanı biliyorum ve bildiklerimi anlattım.
Umarım öğrenmişsin(iz)dir.
-
Kolay gelsin.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Temmuz 2011, 21:46   #14
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Timer(zamanlayıcı) hakkında bilgiler




Mirc help dosyasında timerde bir de d anahtarından bahsediliyor. Ben araştırdım denedim bulamadım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Temmuz 2011, 05:32   #15
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Timer(zamanlayıcı) hakkında bilgiler




Ders, bütün parametreleri kapsayacak şekilde, detaylı anlatım olarak yenilenmiştir.

İyi dersler.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 08 Ocak 2012, 14:57   #16
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (-1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Timer(zamanlayıcı) hakkında bilgiler




1 Saatte ßir Oto Msj Timer zamanını Yazarmısınız ArkadasLar ?

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 08 Ocak 2012, 16:44   #17
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Timer(zamanlayıcı) hakkında bilgiler




Timeri genelde saniye cinsinden kullanıyoruz. Bir saat ;
//echo $calc(60*60)
3600
saniyedir. Timerin sürekli çalışması için tekrar aralığını 0 alıyoruz.
/timer 0 3600
Sonra da asıl yapmak istediğimiz durumun komutunu ekliyoruz.
/timer 0 3600 msg #kanal mesajınız
(Eğer kanala atacaksanız oto mesajı)

Bu eğitim dökümanı çok iyi, ek olarak

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

bunu da okuyarak kendiniz de bulabilirsiniz basit komutları.
İyi forumlar.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Ocak 2017, 16:45   #18
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Timer(zamanlayıcı) hakkında bilgiler




Bazı remote kodlara eklenen timerler var.

mesela X kanalına kullanıcı girdigi zaman baska bir islem icin timer devreye giriyor diyelim.
bu timer yalnızca 1 kez calıstırmak istersen ne yazmamız gerekir ?
veya timer aktif olduktan belli bir süre deaktif kalacak sekilde nasıl bi timer yazabiliriz.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Ocak 2017, 16:45   #19
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Timer(zamanlayıcı) hakkında bilgiler




Bazı remote kodlara eklenen timerler var.

mesela X kanalına kullanıcı girdigi zaman baska bir islem icin timer devreye giriyor diyelim.
bu timer yalnızca 1 kez calıstırmak istersen ne yazmamız gerekir ?
veya timer aktif olduktan belli bir süre deaktif kalacak sekilde nasıl bi timer yazabiliriz.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Ocak 2017, 23:46   #20
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Timer(zamanlayıcı) hakkında bilgiler




nikotin01 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bazı remote kodlara eklenen timerler var.

mesela X kanalına kullanıcı girdigi zaman baska bir islem icin timer devreye giriyor diyelim.
bu timer yalnızca 1 kez calıstırmak istersen ne yazmamız gerekir ?
veya timer aktif olduktan belli bir süre deaktif kalacak sekilde nasıl bi timer yazabiliriz.

Anladığım kadarıyla açıklıyorum,
Timer komutunda bunu tekrar sayısını belirleyerek yapabilirsin.

Kalıp-
/timer [Tekrar] [Süre] /komut

Örnek-
/timer 1 5 echo -a selam (1 defa, 5 saniye sonra aktif ekrana selam yaz)

/timer 1 1 echo -a deneme (1 defa, 1 saniye sonra aktif ekrana deneme yaz)

/timer 2 1 echo -a heyy (2 defa, 1'er saniye arayla aktif ekrana heyy yaz)

/timer 2 5 echo -a heyyo (2 defa, 5'er saniye arayla aktif ekrana heyyo yaz)


Timer komutu mirc.chm açıklaması Link: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
The Ghost of Christmas Past...

i'm here sometimes
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bilgi, bilgiler, genis, geniş, hakkinda, hakkında, mirc, mirc download, mirc indir, timer, timerzamanlayici, timerzamanlayıcı, zamanlayici, zamanlayıcı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
eggdrop1.6.21 timer sorunu hakkında saywhat Eggdrop, NeoStats, BNC 2 21 Mart 2013 19:07
timer komutu hakkında deLuxe mIRC Scripting Hazır Kodlar 1 01 Kasım 2010 21:51
Muş İli Hakkında Bilgiler YapraK Doğu Anadolu Bölgesi 3 03 Nisan 2009 01:38
Van İli Hakkında Bilgiler YapraK Doğu Anadolu Bölgesi 4 03 Nisan 2009 01:35
Zamanlayıcı hakkında. Lord_Raiden mIRC Scripting Sorunları 1 07 Ocak 2009 19:44